tisdag, augusti 08, 2006

Vatten

Det märks att det är sommar. Vattnet i vattenkranen är alldeles ljummet, och blir inte kallt oavsett hur länge man än spolar. Dessutom smakar kranvattnet sand så här års. *urk* Resten av året har vi jttegott, kallt kranvatten, men nu är det allt annat än gott. Och jag har nått inbyggt motstånd mot att köpa en massa flaskvatte. Det känns som resursslöseri - köpa fabriksvatten och öka på plastberget i naturen när vi har vatten i kranen. Men handen på hjärtat, vattnet är INTE gott så här års!

Dessutom är trycket i kranen så svagt att det ibland nästan bara droppar. Det märks att vattenledningarna inte är byggda för sommarens invasion av turister. Vi går ju från att vara ca 30.000 till närmare 500.000 i juli - augusti och i början av september är vi återigen en liten småstad.

Vår gas till varmvattenberedaren tog slut häromdagen. Jag har faktiskt inte brytt mej om att köpa någon ny flaska. Nu när det är så varmt är det bara skönt att duscha med ljummet vatten. Annars är man alldeles svettig innan man ens kommit ut från badrummet. Nu utan varmvatten är man sval i åtminstone en 5 - 10 minuter efter duschen, det är sååå skönt!

Vi verkar inte ha någon vattenbrist i år. Andra år har dom hux flux stängt av allt vatten i flera timmar i sträck, men i år rullar allt på som vanligt. Det är klart, det regnade ju hela våren och inte så lite heller, så förhoppningsvis har vi vatten hela sommaren ut.

Det är konstigt att man inte ser eller hör nått om "spara vatten"-kampanjer. För varje år brukar det vara vattenbrist pga att folk slösar med vattnet på ett fruktansvärt sätt. Om folk vore lite mer medvetna om vattnets betydelse och olika sätt att spara skulle vi nog slippa ifrån somrarnas vattenavbrott. Men det kanske kommer... Jag tycker att antalet soptunnor ute på stan har ökat markant, så Marocko håller visst på att bli mer miljömedvetet. HURRA! Inte en dag för tidigt...

5 kommentarer:

Sofia sa...

Hejsan! har en blogg på blogg.se men funderar på att göra en här ist. Är det att rekomendera? Är det bra? Blogg.se bara hänger sig o e allmänt skit...

Thérèse sa...

Jag tycker också det är resursslöseri att köpa flaskvatten när vi har helt drickbart i kranen. Men som du säger blir det aldrig kallt hur länge man än låter kranen rinna när det är så här varmt. Jag brukar se till att alltid ha kranvatten i tillbringare och flaska i kylskåpet och ha massor av is i frysen om jag glömmer fylla på i kylen. Funkar alldeles utmärkt

Nejma sa...

Sofia - Jag tycker att det funkar bra här. Visst blir det strul ibland, men det blir det ju överallt. Och iom att det är en gratistjänst utan reklam (vilket jag tycker är väldigt viktigt) tycker jag inte att man kan ställa krav på 100% perfektion.

Thérèse - Jag har också alltid vatten i tillbringare i kylen, så det går ju att få kallt vatten. Men sandsmaken försvinner ju inte! Och det är den som är så himla äcklig... Så jag dricker nästan bara te, vilket inte alls är bra för det är ju vätskedrivande. :-( Men jag måste vara fruktansvärt törstig för att klara kranvattnet nu. I september blir det ok igen, ser fram emot det!

/Nejma

Brazilian Linda sa...

har har varit vatten brist o ar det fortf. men det regnade lite haromdagen sa nan cm okade det val. blir irriterad nar jag forsoker spara vatten o grannen daremot spolar pa som 17.. :) men men... kranvattnet har sags inte vara sa br men alla dricker det o jag ser inget fel med det :) kram!

Anna Malaga sa...

Hmmm... jag tror inte att det är sâ bra att dricka alltför mycket kranvatten, pga klor och en del föroreningar som det innehâller. Alltsâ, pâ vintern är det väl OK, men pâ sommaren dricker vi säkert en liter per dag. Jag brukar köpa 8litersdunkar.