onsdag, september 27, 2006

Ny dator!!!

Idag fick jag antligen hem min nya dator. Eller min dator ar det ju egentligen inte, det ar barnenes dator, men tills min dator blir lagad far jag anvanda deras. Tangentbordet ar arabiskt, sa om det dyker upp konstiga tecken har och dar sa beror det pa att jag inte hittat ratt bland tangenterna annu, jag har inte heller hunnit soka upp koderna for de svenska tecknen. Men det kommer....

3 killar kom med datorn idag. Tyvarr lyckades dom inte fa internet att funka, det ar visst natt fel pa uttaget dar datorn star nu, sa dom lovade komma tillbaka i morgon med en tekniker och da ocksa ha med sej skrivaren. Jag satt och fipplade lite med datorn efter dom akt, men internet var och forblev stendott. Sedan vantade jag nagon timme och forsokte igen - och da gick det! Sa nu ar jag uppkopplad igen hemifran for forsta gangen pa jag vet inte hur manga veckor. Sa har lange har jag nog aldrig varit utan dator sedan jag fick min forsta dator med internet i Mors dagspresent 1998.

Jag orkar inte sitta har nagon langre stund idag. Jag har akt pa varldens magsjuka! Inte bara jag, en stor del av kvarteret verkar ha akt pa samma... Igar var jag totalt utslagen. Jag orkade inte ens fixa middag utan mina stackars barn fick ata mackor och kakor till middag. Knappast sa nyttigt men dom var glada over en sa onyttig maltid for en gangs skull. B pysslade om mej och kom med en balja ifall jag skulle krakas natt mer, sedan gick dom och la sej utan tjafs. Sjalv slocknade jag pa soffan. Ont som 17 hade jag i magen ocksa, sa det var inte snack om att ata natt. Jag tvingade i mej lite Schweppes Tonic, min favoritdricka nar jag ar dalig i magen. Idag har jag lyckats ata lite Mariekex, men nar killarna at vita bonor i tomatsas blev jag sa vansinnigt sugen pa det, sa det blev min middag. *peppar peppar* Magen verkar fixa det. Det ar ju inte direkt nagon skonkost for magsjuka magar, men oh, sa gott det ar!

Klockan ar nu lite drygt 21 har och nagra musiker spelar nere pa gatan. Det ar mycket nattliv har just nu, vi ar ju inne i Ramadan. Jag skriver mer om Ramadan och annat i morgon, nu vill jag bara ga och sova och forhoppningsvis har jag lite mer kraft i morgon, nu nar jag inte krakts pa hela dagen och tydligen far behalla bade bonor och kex. Hurra!!!

5 kommentarer:

Anna Malaga sa...

Hjälp vilken otur! Men grattis till den nya datorn i alla fall och krya pâ dig!
Hur gick skolstarten'

Anonym sa...

Synd att du är/varit dålig. Mindre kul m magsjuka ;(( Skönt att du fått en dator och är tillbaka på nätet igen.

Anonym sa...

Krya pa dig! Skriv gjarna mer om vardagen. maste man ha sloja pa sig? vad saknar du mest i fran sv (jag vet att du saknar din man, jatte mycket, men ar det nagot annat)? Kramar Vickan

Anonym sa...

Åh va jobbigt du hade men hoppas att det är bättre nu
och kul att din dator fungerar som det ska
kram Nanna

Anonym sa...

Hihi, om magen klarade vita bönor i tomatsås så kan du nog friskförklara dig!

Kram, Sofia