måndag, april 02, 2007

Färska örter

Idag ska vi äta vita bönor i tomatsås till middag. Klockan är 12 och middagen är klar. Nu får den stå och efterdra tills dess att det är dags att äta.

Jag var uppe på taket för en stund sedan och hämtade kryddor till maten - apelsintimjan, libbsticka och gräslök. Nu luktar det jättegott i köket! Färska kryddor är helt klart det bästa som finns. Det växer riktigt bra här så den här veckan måste jag se till så jag får tummen ur och sår tomat, chili, dill och annat som ligger och väntar.

Jag har iof aldrig haft apelsintimjan i mina vita bönor så det ska bli spännande att se vad mina "matkritiker" tycker ikväll. *s*

5 kommentarer:

nina sa...

Vad kul, jag hade också tänkt äta vita bönor i tomatsås. :-)

Det är helt underbart med färska örter, men jag har gett upp det. De skulle inte överleva en dag hos mig...

I Sverige skulle jag och min pojkvän ta hand om en kompis korianderplanta när hon åkte på semester, en som hon hade skött och pysslar om som ett litet barn.

Det är ju inte så vanligt med koriander i Sverige, så min pojkvän blev överlycklig när han fick höra att man kan klippa av blad och äta lite av den då och då.

Jag åkte iväg till jobbet och när jag kom tillbaka var korianderplantan helt försvunnen.

Han hade tuggat i sig hela på några timmar, i tron om att det var ett vanligt korianderknippe som man köper för någon krona i affären här i Costa Rica.

När han sedan i förbifarten nämnde att de äter yucca i Costa Rica vaktade jag min yuccapalm med näbbar och klor... ;-)

Boella sa...

Jag har två år i rad försökt få en citrontimjan att överleva. Men det vill sig inte. Jag älskar citrontimjan och det blir ju sorgligt. Dessutom försökte en torgförsäljare lura mig. Sälja en citrontimjan fast det var en helt vanlig timjan. :(
Det är ju tragiskt ju. Stackars den lilla blomsterförsäljaren.

Boel

Anonym sa...

Grattis Nejma! Din blogg har utsetts till en av dom trevligaste bloggarna skrivna av utlandssvenskar på portalen
www.hemutomlands.se
där den rekommenderas. Hem Utomlands är en portal med bostäder för svenskar som vill bo utomlands.
Fortsätt det fina skrivandet!
Mvh
Janne

Nejma sa...

Nina - Vad sa din kompis när hon fick tillbaka sin massakrerade planta? Jag förstår din pojkvän, jag älskar också färsk koriander. Här säljs det nästan överallt - fast jag glömmer ofta att köpa så jag ska nog satsa på en egen planta eller två. Man kan nog aldrig få för många kryddplantor. ;-)

Boella - Citrontimjan är gott, men apelsintimjan är faktiskt snäppet godare. Den är söt och god. Man skulle nog kunna göra glass på den när jag tänker efter.... Citrontimjan kan man väl köpa på frö numera? Det vore kanske nått för dej, då kan du ju så ny timjan varje vår och slippa leta ute på stan.

Janne - Oj, vad kul! Nu blev jag glad. Fast jag var inne på sidan och kollade, jag hittade inte några bloggar alls där...?

/Nejma

Anonym sa...

Nejma! Gå till
www.hemutomlands.se
Titta på svenska sidorna, i den blå kolumnen till vänster, en bit ner, så finns rubriken "Utlandsbloggar". Gå in där så ska du se vilka bloggar som rekommenderas. Om du fortfarande inte kan hitta dom så skriv till:
admin@hemutomlands.se
så ska vi undersöka varför du i så fall inte kan se dom.
Mvh
Janne