lördag, juni 23, 2007

Äntligen sommarlov!

Det är lördag idag. Och första dagen på sommarlovet. HURRA!!!! Jag har jobbat på morgonen men är nu oficiellt klar med den kursen nu. Så nu har även jag sommarlov och ledigt. Ja, i 10 dagar i allafall. Sedan jobbar jag igen, i 3½ vecka, med en intensivkurs i spanska. Den här gången får jag betalt men det är inga stora summor det handlar om, snarare glasspengar, men det är ju bättre än inget.

Barnen är lediga i 10 veckor. Vi ska inte resa någonstans utan blir kvar här i sta'n hela sommaren. Men jag tror inte att dom kommer att ha alltför långtråkigt, för jag tror att jag har hittat en bra balans mellan slappardagar, studier och sommaraktiviteter. Nu först ska vi vara lediga i 10 dagar. En av mina allra bästa kompisar kommer hit från Sverige nästa vecka och ska stanna här i 3 dagar. Då ska vi försöka hitta på en hel del roliga saker och visa kompisen så mycket som möjligt. Jag har inte planerat så mycket ännu, men ett besök på mitt jobb, besök på barnens skola för att hämta betygen, sardinmiddag i Rincón och en promenad i medinan i Tetuán är obligatoriska grejer. Resten löser sej själv tror jag.

Sedan ska barnen gå på intensivkurs i franska medan jag jobbar. I år har dom en grupp för barn och killarna ser fram emot att lära sej mer franska. För mej är det perfekt för jag vet var barnen håller hus medan jag jobbar och jag vet att dom har en vettig sysselsättning. Dessutom tror jag att dom kommer att få jättekul för jag känner läraren som ska hålla i kursen och han känner ju så klart mina barn eftersom dom ofta följer med mej till jobbet. Själv ska jag hålla i en kurs i nybörjarspanska. Min chef hade velat att jag skulle hålla i kursen i avancerad spanska, men den måste, enligt honom, gå på kvällen för att så många elever som möjligt ska kunna gå den, men jag kan inte jobba på kvällen. Vad gör jag med barnen under tiden? Så tyvärr tyvärr, ingen avancerad grupp för mej. Det hade så klart varit det roligaste, men vad gör jag med barnen under tiden? Hade min chef fått välja hade jag tagit 3 grupper i juli, och jobbat 6 timmar/dag. Men det funkar ju inte.... Tyvärr.... Barnen går först, alltid! Vi ska ha kvällarna lediga för att gå till stranden eller hitta på roliga utflykter. Inte ska dom behöva vara instängda en hel månad till, det räcker gott och väl med 9 månader i skolan.

Dom sista 5 veckorna ska vi slappa och hitta på olika pedagogiska aktiviteter. B behöver träna sina benmuskler och koordination, så jag måste hitta på roliga aktiviteter vi kan göra. Jag tänkte försöka sätta ihop ett litet kort yogaprogram också, som vi kan köra hemma varje morgon innan vi går till sommarskolan. Men förrutom det behöver han lite mer cardioträning, för att stärka lungorna och hjärtat. Och så måste dom göra sina sommarläxor och läsa några böcker. Dom behöver förbereda sej inför nästa skolår som ställer ännu större krav på dom. B börjar i 4:an och G i 3:an. Jag kommer att ha 2 mellanstadiebarn. *s* Stora killar.

Min man kommer i augusti. Och inte bara min man. Mina föräldrar kommer också hit, för andra gången sedan vi flyttade hit. Första gången kom dom i november, precis i slutet av ramadan. Då kom dom till en liten halvdöd stad, utan liv och rörelse och med trött befolkning efter en månads fastande. Nu kommer dom mitt i värsta turistmånaden, när stan fullständigt översvämmas av turister från när och fjärran och det är på tok för mycket liv och rörelse dygnet runt. Då fans det inga restauranger öppna och knappt några affärer, i augusti finns det restauranger i varje gathörn och affärer precis överallt. Snacka om kontraster! Dom ska stanna i 2 veckor och killarna vet fortfarande ingenting. Det ska bli deras överraskning i sommar. Få se om vi lyckas hålla det hemligt ända fram tills dess att mina föräldrar kliver in genom dörren. Det skulle vara kul.

Förresten, är det midsommar i Sverige idag? Dt firar vi inte här. Jag är dunderfrkyld och skulle helst vilja krypa ner i sängen igen. Jag sov 2 timmar efter lunch, men är lika trött för det. Det är åska i luften och det är alldeles genommulet. Jättetrisst väder! Jag hoppas jag kan övertala killarna att se på film. Att bädda ner mej framför TV:n med lite chips i en skål och slippa anstränga hjärnan känns som en trevlig kväll. *s*

2 kommentarer:

Anna Malaga sa...

Hihi, pâ den här bloggen är det allt eller inget, liksom ;-)
Har har varit inne mânga gânger ocj kollar och nu plötligt att det en massa nytt!
Det lâter som om ni kommer att ha en mysig sommar! Kram,

Nejma sa...

Halloj!

Tja, dygnet har bara 24 timmar och när jag knappt är hemma och kan sitta vid datorn för möjes skull, då blir bloggen lidande. Men nu har jag SOMMARLOV i 10 veckor så nog ska jag hinna blogga lite mellan doppen i havet. *s*

Kram tebax!

/Nejma