onsdag, augusti 29, 2007

Privatlektioner

Nu är det bara 1½ vecka kvar tills skolan börjar här. Det innebär att jag har 1½ vecka på mej att skaffa alla böcker och allt skolmaterial killarna behöver PLUS börja förbereda mitt jobb som privatlärare. Som det ser ut nu kommer jag nog inte att börja med privatlektionerna än på några veckor, för det är jättesvårt att förbereda nått med röran vi har här hemma. Vi har ju grejer ÖVERALLT i dom få rum vi har som vi kan bo i. Att bo mitt i ett bygge är inte speciellt kul.

Jag kommer att undervisa hemma i spanska, engelska och SO för barn i åk 1 - 6 som det ser ut just nu. Men det är möjligt att jag också tar spanska, engelska, historia, geografi och några andra gymnasieämnen. Vi får se.

Jag har fått tips om en sajt, TutorVista, som är ett av världens största företag när det gäller online undervisning. Först och främst handlar det om amerikansk undervisning, från K-12 till högskola och läxhjälp. För $99.99/månad kan man få hjälp dygnet runt, årets alla dagar. Dom erbjuder undervisning i alla ämnen, t.ex. Math, Algebra, geometry. Man får också tillgång till en tutor.

Jag kan inte erbjuda riktigt lika mycket. Att jobba som privatlärare i Marocko är ett ensamt och slitsamt jobb, för inte alla elever gillar att studera och föräldrarna förväntar sej att deras barn ska få bra betyg eftersom dom betalar för privatundervisning. En kompis till mej tar bara emot "problembarn", för hon har rykte om sej att kunna utföra underverk. Hon tar också betalt därefter. Som ny lärare kan jag inte ta lika mycket betalt, jag måste ju bygga upp mitt rykte först. Men när jag fått i ordning mitt nya "studierum" på taket och fått hem allt material jag behöver kan jag börja leta elever. Jag vill inte jobba varje kväll, för mina barn behöver ju också läxhjälp och mycket mammatid, så jag planerar att jobba 2 kvällar/vecka, 2 - 3 timmar varje gång. Om barnen inte behöver hjälp med många ämnen kommer det att bli 1½-timmes pass, det är rätt lagom. Då skulle jag kunna ha antingen 4 elever eller 4 grupper. Vi får se.... Jag kommer ju dessutom att fortsätta jobba på mitt vanliga jobb, som spanskalärare, men dom lektionerna hoppas jag kunna lägga på dagtid. *phu* Fördelen med allt jobbande är att jag kommer att få MYCKET erfarenhet som lärare till den dagen då jag är klar med min utbildning.

5 kommentarer:

Sofia sa...

Du har verkligen en spännande, om än sprängfylld, höst framför dig! Jag kommer självklart att följa dig via bloggen! :)

Kram, Sofia

Anonym sa...

Lycka till med dina planer inför hösten!


Elisabeth

Mia sa...

Första gången jag besöker din blogg och förstår att du är en mycket aktiv kvinna. Marockansk kvinna som levt i Sverige?

Mia
som gärna återvänder

Tiger sa...

Det låter ju jättespännande! En rolig men tuff utmaning som du säkert växer med!

Tack för din kommentar i min blogg. Har svarat i den, men skriver en rad här också om hur glad jag blev att allting vände till det positiva med din son! En riktig fighter du har! :)

Ha en underbar dag!

Nejma sa...

Sofia - ja, jag hoppas att jag pallar med min sprängfyllda höst. Jag tror det stavas P-L-A-N-E-R-I-N-G. *asg* Inte riktigt min starka sida.... ;-)

Elisabeth - Tack!

Mia - Välkommen hit! Jag hoppas du hittar hit flera gånger. Nope, jag är inte marockanska. jag är spanjorska född i Sverige, men numera bosatt i Marocko.

Tiger - Tack för kommentaren! Visst är det skönt att vi har våra kämpar. Dom har visat oss attman aldrig får förlora hoppet, nte ens när det ser som mörkast ut. Människan är en otrolig varelse!

/Nejma