tisdag, december 04, 2007

Flytta till USA

Väldigt många människor drömmer om att flytta till USA eller åtminstone kunna tillbringa en längre period i det stora landet i väst. Men det är sällan det bara är att sätta sej på ett flygplan och dra iväg. Oftast krävs det en viss planering, ansökan om olika tillstånd, osv. Och om man redan har ett etablerat liv i Sverige eller någon annanstans måste man sätta sej in i alla olika termer och villkor som rör ens flytt. Att flytta med hjälp av flygplan är inte speciellt roligt, det vet jag av egen erfarenhet. Att betala övervikt på planet är väldigt dyrt och det gör att man tänker både två och tre gånger innan man packar ner ens pinaler i väskan. På längre sträckor är det oftast billigare att anlita ett flyttföretag för att få med sej sina saker.

När man flyttar till USA kommer man oftast i kontakt med dessa ord: Mortgage rates betyder lån, ränta, hypotek. Det är viktigt att man noga kollar upp hur man ska betala för bostaden innan man flyttar in. Olika länder har olika fastighetslagar så var noga med att läsa det finstilta innan du skriver på något kontrakt. Moving quotes är ett kostnadsförslag. Var väldigt noga när du läser kontraktet, läs även det finstilta och det som verkar vara upprepningar, för det är här det kan bli lurigt. Skulle du som låntagare inte uppfylla din del av kontraktet kommer foreclosure listings in i bilden. Det är det avtal som träder i kraft om du inte betalar i tid eller på annat sätt bryter mot kontraktet. Då kan banken eller låneföretaget ha rätt att ta över ditt hem och i värsta fall sälja det för att få tillbaka sina pengar.

Men om du drömmer om att flytta till USA eller något annat land, låt inte det finstilta komma i vägen för dina planer. Bara man är lugn och noggrant läser igenom alla papper innan man skriver på och anlitar någon professionell som kan hjälpa till så går det oftast bra. Friskt vågat är hälften vunnet!

2 kommentarer:

KARLAVAGNEN sa...

Moving quote är prisförslag.
Tänker du flytta till USA?

Nejma sa...

Tack Karlavagnen! Var nog lite slarvig när jag läste. :-( Nej, ingen flytt till USA inplanerad inom den närmsta framtiden, men man vet ju aldrig...

/Nejma