torsdag, januari 17, 2008

Gibraltar


Så här nära Gibraltar kom vi den här gången. Som ni ser så var det inget roligt väder den dagen vi reste från Stockholm till Martil utan regnet öste ner mest hela dagen och det var KALLT! Vågorna var inte heller att leka med på vägen över så vi var rätt nöjda med att sitta still på våra platser och titta ut genom fönstret. Fast i ärlighetens namn så gungade det inte ens hälften så mycket som det gjorde på ditresan, för då var t.o.m. jag rätt illamående och jag brukar sällan och aldrig bli sjösjuk.

Jag hoppas vi kan åka till Gibraltar snart. Jag tycker att det är en mysig liten stad. Eller var åtminstone, har inte varit där på 20 år eller så. Jag tror att mina barn skulle tycka att det var kul att äta fish'n'chip, prata engelska fast man nästan är i Spanien, köpa krimskrams och spana in flygfältet som slutar i havet. Jag antar att aporna är kvar på klipporna. Britterna är nog rätt måna om sina apor eftersom det enligt en sägen är slut på brittiskt styre på Gibraltar den dagen aporna försvinner. Jag kan förstå att britterna vill ha kvar sin klippa. Dom känner säkert samma för den som vi känner för Ceuta och Melilla. Ibland ger historian oss märkliga geografiska uppdelningar men det är bara att gilla läget. *s* En brittisk enklav mitt i södra Spanien tycker jag inte stör ett dugg, det ger bara lite krydda till livet.

2 kommentarer:

Pumita sa...

Vilken vacker bild! Känns nästan som om jag sitter själv där i båten när jag tittar på den förstorade bilden. :)

Nejma sa...

Tack Pumita! Jag tycker att klippan är så mäktig på nått sätt. Ska försöka få ett foto utan regn nästa gång jag tar mej över sundet. :-)

/Nejma