onsdag, januari 23, 2008

Mer festbilder

Jag har i 2 dagar nu försökt få upp en videosnutt från festen, men det verkar omöjligt.... Den bara laddar och laddar men det blir inget. Så tyvärr, ingen musik den här gången heller. :-( Men däremot tänkte jag dela med mej av lite fler bilder. Jag vet ju att många som läser här är intresserade av marockansk mat så här kommer lite matbilder. :-D

Hur det är med mat är lite olika från fest till fest. Festen vi var på i lördags var ett "dop", d.v.s. man presenterade bebisen för alla närvarande och firade hennes ankomst. Därför bjöd man på mat.

Till förrätt fick vi sallad. Tyvärr tog jag inget foto på salladsfatet men för er somärit marockansk sallad tidigare kan nog tänka er hur det såg ut. Det var alltså ett stort fat med "klickar" av potatissallad, grönsallad, rivna morötter med majonas, rödbetor i tärningar, ärter, persika och en massa annat.




Här kommer kyparna med maten. Som ni ser så satt vi runt runda bord och åt alla från samma fat. Det fanns kaffeskedar för att äta salladen med och för dom som föredrar att äta med sked istället för med högerhanden.



Första varmrätten - b'stilla. *mums* Den var såååå god!!! Det var nog den godaste b'stillan jag ätit någonsin, jag åt så jag nästan storknade. Den var fylld med vermicelli, kycklingbitar, calamares, inlagda gurkor, morötter och syltlökar och annat smaskigt. Enda kruxet var att det inte gick att äta den med händerna för dom små vermicellibitarna ramlade hela tiden. Det blev till att äta med skeden.



Varmrätt nummer två var lamm. Det var INTE gott. :-( Jag smakade, mest av artighet än av lust, för jag gillar inte lamm nått vidare och det här var inte ens minimalt gott. :-(

Blev ni hungriga nu? *s*

3 kommentarer:

Thérèse sa...

Härliga festbilder. Jag tycker att dansbandet ser riktigt häftiga ut.

Sara sa...

Ja, du lyckades ju verkligen sälja in lammet till oss! ;)
Fast förrätterna - ja, tack!

Nejma sa...

Thérèse - Ja, visst var dom söta. *s*

Sara - Nä, jag lyckades visst inte så bra tror jag. *s*

/Nejma