fredag, mars 07, 2008

Fler i familjen

Forrforra lordagen var vi ivag och kopte 2 jattesota hamsterhonor som numera bar de tjusiga namnen Chiquita och Mochi. Sa fort jag fatt tillbaka internet hemma kommer foton pa vara sota tjejer. Bade B och G ar heltokiga i sina sma kompisar och livet har blivit mycket lugnare hemma. Men vi blev ratt chockade i mandags kvall...

Barnen och jag stod i G/s rum och pratade med flickorna nar det helt plotsligt ramlar ner tva hamsterbebisar fran overvaningen!!!!! Jag trodde jag skulle fa hjartstillestand och vi blev lika forvanade alla tre. Lilla Chiquita var alltsa gravid nar vi kopte henne. Vi vet inte hur manga bebisar hon har, for forutom de tva som ramlade ner sa har vi inte sett nagra fler. Mochi har fatt en egen bur och bor nu sjalv medan Chiqui och bebisarna bor kvar i den storre buren. Hon har fyllt sovhuset med ho sa det gar inte att se hur manga dom ar dar inne eller om bebisarna lever fortfarande. Men det gnisslar valdigt mycket innefran huset och det betyder att bebisarna ropar pa sin mamma. Inte vagar jag stada buren heller, av radsla att hon blir stressad och biter ihjal sina sma. Sa just nu luktar det inte sa mysigt dar inne... Jag maste vanta tills bebisarna oppnar ogonen och borjar rora sej utanfor huset, sa jag kan flytta over dom i en lada eller natt medan jag tommer buren och fyller pa med ny sand och ho. Tur nog verkar vi ha bebisarna tingade sa vi slipper fa huset fullt med burar. Om 2 veckor ska de vara redo for att flytta till nya hem.

Vi vet inte annu om Mochi ocksa ar gravid sa vi ar lite observanta pa henne. Hamsterhonor ar gravida i 2 veckor, sa vill det sej illa kan vi fa annu en kull. Och vi som alde 2 honor just for att slippa fa fler hamstrar..... Tur att barnen och jag ar lika tokiga i djur. Men snopna blev vi allt nar bebisarna foll ner fran skyn....

8 kommentarer:

Jessan sa...

Oj, det är nog inte riktigt det man väntar sig ska komma ned... Men det varkar ju gå ganska bra trots allt. Längar efter bilder på dom små=)

Miss Lyckad sa...

The greatest thing you´ll
ever learn is just to
love, and be loved in
return...

http://miss-lyckad.blogspot.com

/ Miss Lyckad - The Girl Who Loves The World -

Anonym sa...

Vilken upplevelse! Våra tre vuxna barn har totalt 5 hundar (en rasren och 4 blandras adopterade från Spanien, Irland och Madeira). En dotter med två bor hemma just nu. Passar brorsans hund också ibland. Nyligen tog vi hand om ett marssvin (hane) och köpte en kompis till honom. En pytteliten marssvinspojke. Det är mysigt med djur, för det mesta iaf. Lycka till med era!

MariaD sa...

Tror en hamster är dräktig i 3 veckor...............Men ungarna ska vara 5 veckor då dom lämnar mamman i alla fall. Och dom blir könsmogna ungefär i samma ålder.

Min dotter har haft hamster uppfödning, och dom små rackarna är snabb att föröka sig =))

Sofia sa...

Huah, hamstrar gillar jag inte - alldeles för lik råttor! Min gräns går nog vid marsvin, även om deras tassar också är lite råttlika. Kaniner är mer min grej, eller katter, eller hundar. Har precis fått nys om en katt med hår som många allergiker klarar, Sibirisk katt. De verkar kosta från 6000kr... tokdyrt för en katt, men om jag tål den så är det nog värt det. måste väl kolla iofs hur det går att ta med sig en kisse till tunisien om det skulle bli aktuellt.

Hoppas att ni klarar hamstrarna med era allergier! Men ni är kanske inte allergiska mot pälsdjur någon av er?

Kram, Sofia

bokmalen sa...

Kul läsning, gillar det du skriver! Bifogar ett tips.

Vinn en bok!

Genom att svara på några frågor om bla senast lästa bok så har man möjlighet att vinna en bok som heter "15 gånger Asien" som är en reseskildring. Jag har själv läst boken och rekommenderar den.

15 resenärer ger sin bild av en liten del av Asien. Det handlar om starka upplevelser, möten med människor och främmande kulturer, och tankar som uppstår i samband med dessa. Det handlar också om äventyr, naturupplevelser, och meditation. Länder som är representerade i boken "15 gånger Asien" är Indien, Singapore, Laos, Vietnam, Thailand, Kambodja, Malaysia, Indonesien, Kina och Bangladesh. Länk till utlottning av boken: http://www.boktipset.nu/senastenytt.html

Pialotta sa...

Hamstrar har jag aldrig haft, men däremot marsvin, då ungarna var små oc ökenråttor som vi fick en hel familj med bur och allt.. inga roliga djur, då de väsnas om natten och väldigt lika riktiga råtter:-(
Så det är ingen Ordlös onsdag idag då.. satte in min länk, men det gör kanske inget:-)
Ha de gott och hoppas snart på att du är ute på Internet igen.. lycka till med familjen Hamster:-)

Pialotta sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.