onsdag, maj 07, 2008

Hoppsan!

Öööh, ibland gör jag impulsköp... Idag är en sådan dag. Gissa vad som flyttat in i en fin, stor, blå bur i G:s rum? Ett ursött litet marsvin... Det var definitivt INTE planerat... Bästisen berättade i morse att hon hade varit förbi den andra djuraffären igår och att dom sålde så vansinnigt söta små marsvin. Då kom vi på att vi båda behövde foder till hamstrarna så vi bestämde oss för att åka förbi och köpa foder och TITTA på marsvinen. OBS! Titta, inte köpa....Med tre hamstrar hemma har jag nog.

Hmm.... Köpdjävulen tog visst tag i mej för en stund senare satt vi i hennes bil med en stor marsvinsbur i baksätet. Hoppsan! Minst sagt.... Himla tur att jag hade färskt hö hemma för marsvin är vegetarianer och ska visst livnära sej i första hand på hö och lite grönsaker. Inte som hamstrarna som är allätare.

Och mitt icke planerade inköp av nytt husdjur har gjort att jag numera fått en ny liten kompis som kan leva i upp till 5 år och som behöver en marsvinskompis i buren. Sånu gäller det att ta reda på om det är en pojke eller flicka vi har hemma och köpa en till av samma kön. Jag känner inte för fler bebisöverraskningar...

Hej hopp, nu ska jag gå till torget och köpa frukt och grönsaker till oss och till vår nya inneboende.

Så kan det gå när haspen inte är på....

3 kommentarer:

SANDBARNET sa...

Ooooh, ett litet marsvin. Jag hade världen sötaste, tamaste lilla Marsvin (Ulf) men han fick inte följa med till Spanien. Så länge han levde var han dock en mycket god och supermysig anledning att åka hem och hälsa på. De är verkligen världens sötaste, speciellt när de prata. Uffe var galen i popcorn, kanelbullspapper och pizza... men annars var det väl mest grönsaker som gällde. Funkar det bra att ha marsvin i marockanska hus, jag tänkte för tätning och så? Funderade på att köpa en ny kompis men vet inte hur han/hon skulle få det i Spanien.

M

Ci sa...

Min dotter heter Neyma (på riktigt och med "y"!), lite festligt att du valt det namnet. Vore kul att veta vad namnet betyder för dig!?
Hälsningar
www.grancanariamamman.blogg.se

Anonym sa...

Marsvin är trevliga husdjur! Har haft flera när jag var barn och de blev sju år gamla. De visste vad de hette och kom när jag ropade på dem. Det är bra att ni ska köpa en till, för de är flockdjur och det är inte bra för dem att vara ensamma.