måndag, oktober 13, 2008

Dia de la Hispanidad

Igår var det Dia de la Hispanidad, för att fira att Kolumbus upptäckte Amerika. Här i Marocko firas det inte alls men i Spanien är det röd dag idag för att kunna fira ordentligt. Firandet flyttas alltid till en veckodag om den 12:e oktober infaller på en helg.

Jag tänkte fira med er genom att spela musik från olika delar av den spansktalande världen. För trots alla olikheter som finns så har vi alla ett gemensamt modersmål och genom musiken ett gemensamt arv.

Först ut är Spanien med Navajita Plateá:Peru är ett land med många olika musikstilar som inte är så kända utanför Latinamerika. Här kan ni lyssna på Chacalón, el Rey de la chicha:Dominikanska Republiken har flera bra artister, Tego calderón är en av mina favoriter:Don Omar är en stor artist, han kallas för el Rey del reggeaton, en musikstil som är väldigt inne just nu.Colombia har sin Juanes, en megastjärna, som i mitt tycke har väldigt bra låtar:Även i Afrika finns ett spansktalande land, Ekvatorialguinea. Den mest kända gruppen är Hijas del Sol:Det finns MASSOR med bra spansktalande artister, inte bara Julio Iglesias, Ricky Martin och Shakira. Jag hoppas att ni gillar att lyssna på ny musik för jag tänker lägga upp lite videos någon gång i bland så ni får upp ögonen för en annan kontinent.

4 kommentarer:

Pumita sa...

Vilken härlig blandning! Vore kul att veta vad man lyssnar på i Marocko, alltså inhemska artister.

Nejma sa...

Hejsan Pumita!

Visst finns det gott om bra spansktalande artister? Jag kommer att lägga upp flera här på bloggen, för jag tycker att det är synd att inte fler känner till det stora urvalet av musik som finns.

Jag ska lägga upp mer arabisk musik också. Det finns mycket bra även på den fronten.

/Nejma

vivan sa...

Vad bra att du låter oss lyssna till musik från världens alla hörn..kommer
från Anesas blogg...kramiz:)

Tessiz sa...

Hejsan Nejma. Hittade hit via Mimo! Jag har lyssnat igenom alla videos! Det är jätteskoj och jag tackar för tipsen. Har börjat lyssna mycket på SR Atlas, en webkanal dom har riktigt skojigt och jag rekommenderar den varmt.
Ha det bra!
Terese