tisdag, oktober 21, 2008

Myror, myggor och röjning

Mitt myrproblem är inte löst.... Det verkar vara totalt omöjligt att bli av med dom. Vid det här laget har jag helt gått från miljövänliga alternativ som vitpeppar och bakpulver och kör numera med ren klorin. Det hjälper faktiskt. För efter varje gång jag torkar golv, väggar, möbler och skåp med klorin tar jag död på flera hundra småmyror och jag lyckas nästan få myrfritt, men tyvärr är dom tillbaka med förnyad styrka bara någon timme senare. Alltså, det måste finnas TUSENTALS myror i mitt kök.... Och jag har dubbelkollat, det finns inget ätligt framme eller bortglömt i nått hörn. Så vad lever dom av? När det ärriktigt illa är golvet alldeles svart av små små myror... *blääää*

Ni som aldrig blivit invaderade av myror vet nog inte hur enerverande det är att försöka få bort dom... Våra myror är små och envisa... Och dom finns ÖVERALLT hemma hos oss... På skåpdörrar, inne i skåpen, på maten, på våra kläder, på oss... Så fort man går in i köket får man fullt med myror på armarna... Jag fattar inte var dom kommer ifrån för dom kan ju knappast krypa upp från benen så det troligaste är att som ramlar ner från taket... Oavsett hur dom kommer till armarna kan jag säga att det är himla frustrerande och oerhört äckligt att känna hur dom promenerar runt på ens armar, ben, hårbotten och övriga kroppsdelar. Det känns som att ha löss, tror jag, för jag har *peppar peppar* aldrig drabbats av löss så jag kan inte tala av egen erfarenhet, men jag kan tänka mej att känslan är den samma. Något som kryper runt i hårbotten, som ramlar ner när man ruskar på huvudet eller kammar sej...

Myggor har vi också problem med. Det är fortfarande varmt i luften och det drar till sej en massa mygg. Vi bor ju mellan en å och havet, så det är klart att det är ett idoniskt ställe för mygglarver. Inte verkar dom bry sej om att det blivit kyligare heller. Myggorna här är helt enkelt året runtare, så är det bara, tyvärr.

Jag kan se en stor fördel med våra vänner myrorna. Jag har fått det oerhört mycket renare hemma. Jag har ägnat rätt mycket tid på sista tiden till att röja och rensa och städa med klorin, för jag vill inte att myreländet sprider sej i lägenheten. När vi rensade B:s rum slängde vi 7 fullsmockade soppåsar med papperslappar, trasiga småleksaker och annat skräp. Nu har han fått ett "nytt" rum, för nu är det riktigt roligt att vara där.... G:s rum var inte riktigt lika illa däran, men nog har vi rensat ut en massa där med. Nu håller jag på med lägenhetens värsta rum - sovrummet. Av någon anledning hamnar all bråte i eller ovanpå garderoben.... Men nu är det slut på det! Garderoben håller på att bryta ihop av all extra vikt så nu har jag gett mej katten på att allt skräp ska bort! Det lär ju ta ett antal dagar att få bort allt, men jag måste ju börja någonstans, eller hur? En rensad bostad gör så oerhört mycket för välbefinnandet!!!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Nejma,
Tycker synd om dig med myrorna, jag bor i hus o då blir det lätt invasion av myror. Jag provade kannel, peppar o fun light utan framgång till slut köpte jag nippon myrdosor o la de under möblerna längs väggarna .De försvann lika fort som de dök upp.Stor lättnad.Nu vet jag inte var man kan hitta såna i Tetuan, om du hittar Morjan,Metro eller Assima stormarknad de brukar ha såna dosor mot myror o kackerlackor.
Lycka till,
Laila Wik

KARLAVAGNEN sa...

Myror är ett gissel! Kommer inte håg vad medlet heter som hjälper mot små mikro myror som är svarta... Allt enligt min hyresvärdinna. Ska kolla och återkomma. Undertiden kan du roa dig med http://www.hormigas.org/ om du vill! ;-)

Anonym sa...

raigon spray, för myror & kackerlackor är dryg & effektiv, dom kommer inte våga sig tillbaka på ett bra tag. & den finns att köpa i vilken lokalaffär somhelst.

Mariam sa...

Hej! Har hälsat på här lite då och då eftersom jag har anknytning till norra Marocko via min make. Tillbringar faktiskt somrarna inte så långt från var du bor - i Kondissa/Fnidek - nåväl, det var myror jag skulle skriva om. Hade i somras samma problem som du. På torget i Fnidek säljer de något som kallas Tavashir - det måste vara något jättegiftigt... Det verkar som myror undviker det. Det är en krita som man drar streck med på väggen eller på golvet och så är problemet löst - åtminstone tills man tvättar golvet eller väggen. Jag drog streck runt fönstret som myrorna kom in från och de slutade komma den vägen. Man såg hur de vände där strecket gick! Sen vet jag inte hur miljö-ovänligt det är./Mariam