onsdag, november 26, 2008

God morgon!

Det är onsdag idag och straxt dags för Ordlös Onsdag. Jag skulle ha lagt upp fotot igår men min kära dator ville inte samarbeta med mej,så veckans Ordlösa kommer upp idag istället.

Livet rullar på som vanligt här. Det är ruggigt kallt på nätterna, det blåser ordentligt från havet och vågornas muller hörs här inne, trots stängda fönster. På dagarna är det mulet mest varje dag, men det regnar åtminstone inte. Nått konstigt är det med vädret för i princip alla jag känner verkar lida av sömnsjukan. Jag är inte en person som sover speciellt mycket numera, men de här senaste veckorna kan jag somna var som helst, när som helst och hur som helst. Jag kan inte minnas när jag senast åkte taxi mellan Martil och Tetuan utan att somna... Och de flesta verkar ha samma problem. Enligt en dam jag pratade med häromdagen beror det på luften här i Martil, den tar musten ur alla nykomlingar, men först efter man varit här ett tag. Och det kan ju stämma, för jag har ju bott här i över 3 år nu och det är först nu som jag känt av denna extrema trötthet.

Med mina studier går det bra. I år har jag en klasskompis som bor i Tangier, så det blir mycket resor fram och tillbaka för att förbereda inlämningsuppgifter och göra sammanfattningar av material. Det är mycket att läsa i år, speciellt till Enseñanza del Español, det är ett tungt men superintressant ämne.

I år ägnar jag mej bara åt privatlektioner och det går bra. Jag funderar på att skaffa mej en elev till, för rent tidsmässigt hinner jag. Vi får se...

Nu ska jag försöka mej på att få upp veckans Ordlösa. Håll tummarna....