lördag, november 08, 2008

Tillbaka på skolbänken

Jahapp, så var terminsavgiften betald och jag är tillbaka i skolan igen. Förra året gick det inte så bra så jag går om 3 ämnen, men jag ser det som ett tillfälligt misslyckande och har gett mej 17 på att inte göra om samma misstag i år. Jag gillar verkligen min utbildning, jag tycker att det är jättekul att plugga så jag ser på det här läsåret med nya fräscha ögon och ser fram emot att lära mej mycket intressant.

I år läser jag:

  • Literatura Medieval (repetition): supertufft ämne men roligt
  • Teoria de la Literatura (repetition): Mitt hatämne i fjol, men ju mer jag läser desto mer gillar jag det och ser fram emot att verkligen ta till mej det i år
  • Fonética y Fonología (repetition): Tufft som få för det är mycket korvstoppninig, men uj så användbart i längden.
  • Enseñanza del español como lengua materna/segunda lengua: Jätteintressant ämne, om hur barn lär sej spanska som modersmål och vuxna lär sej det som främmande språk. Mycket metodik och teori, men som lärare kan jag omsätta allt i praktiken direkt så jag hoppas att korvstoppningen blir lätt att ta in
  • Español en América: Ett 5-poängsämne, dvs, läser det bara en termin. Som f.d. tolk i spanska framför allt för latinamerikaner ser jag fram emot att lära mej mer om spanskan som den talas på andra sidan Atlanten. Jag har många latinamerikanska kompisar som jag chattar med och skillnaderna är rätt stora. Det ska bli kul att få lite bakgrundsteori till skillnaderna.
Jag har hittat en klasskompis i Tanger, så nu kommer jag att pendla dit allt som oftast, för det är så häftigt att ÄNTLIGEN fått en klasskompis som jag faktiskt kan träffa och fika med. HURRA!!!

3 kommentarer:

Mia sa...

Lycka till med dina studier. Är spanska det språk som används i skolan eller vad? Ser att du bor i Marocko... Där talas väl ett helt annat spårk...

Klimakteriehäxan sa...

Jag har missat nåt. Du pluggar spanska - i Marocko? Men lever väl på franska - eller??? Jag blev så förvånad över att man har så specialiserade kurser i spanksa där du är (men det kanske säger mest om mig och min allmänbildning)

Pumita sa...

Lycka till med studierna! Tuff du är som fixar detta! Men det är säkert jättekul också och jag behöver knappast säga att jag är riktigt avis. :)