onsdag, december 03, 2008

Trafikkaos

Jag har fått en ny favoritstad - Tangier. Det har blivit mitt vattenhål när jag tröttnat på att valsa runt i samma gamla spår här i Martil och Tetuan. Staden ligger på precis lagom avstånd för att det ska kunna gå att åka dit över dagen (det tar ca 75 min med buss), shoppa lite, fika med nån kompis, äta lunch och sedan åka tillbaka i tid för att hämta barnen i skolan.

Tangier är som en helt annan värld i jämförelse med min lilla minivärld jag lever i här. Det finns stora breda gator (le Boulevard är den mest kända), gott om fik som ser ut som dom vore direktkopierade från Paris, massor med boutiquer med riktigt snygga kläder... Samtidigt har staden sin marockanska charm, så trots att den är mycket mer turistig än Tetuán har staden inte förlorat sin själ.

Det enda jag irriterar mej på i Tangier är trafiken. Det finns gott om taxibilar men trots det hittar man aldrig en petit taxi när man behöver den som bäst. *s* Det är relativt billigt att åka taxi inom Tangier och bäst av allt - dom är utrustade med taxametrar! Men bli inte förvånad ifall okända människor hoppar in i din taxi under pågående rutt, det är trots allt ett kollektivt resmedel. *s*

Traffiken i Tangier är verkligen pest! I rusningstrafik är det bra mycket bättre att promenera än att åka taxi. I förra veckan skulle jag åka taxi från Iberia till Café de Paris, en sträcka som jag brukar gå på ca 15 minuter - med taxi tog det en bra bit över en halvtimme!!!! Hade jag inte släpat på så mycket böcker hade jag hopppat ur taxin och gått istället, jag hade definitivt kommit fram snabbare och mindre stressad. *morr*

11 kommentarer:

Pumita sa...

Kaos i trafiken känner jag verkligen igen... inte från Sthlm då för det är peanuts jämfört med många andra städer. I Mexico City tog det en timme att åka 6km. *suck*

Anonym sa...

Heej hittade din sida när jag sökte efter marocko! jag umgas med ett gäng marockanska killar och vill verkligen lära mig lite av deras sprak eftersom jag alltid sitter där och inte fattar nagot. Kan du inte skicka över lite vanliga fraser till min mail? Ha en skön dag! Hanna sportnallen@hotmail.com

Anonym sa...

Varför bloggar du inte längre :(

Camilla sa...

Hej!

Jag hittade din blogg när jag sökte på bo i marocko. Jag kanske kommer flytta dit från sverige och tycker det vore intressant att prata med någon som har den erfarenheten redan :) Har varit där flera gånger i längre perioder så jag vet hur landet fungerar men har ingen aning om hur det känns att bo där året om... :)

hälsningar Camilla

fin sa...

http://knulla.info/
http://fjortisar.info/
http://sexmummy.info/

Anonym sa...

hej hej ja e själv från marocko och har hus i tangier , håller med dig det är en riktig fin stad. mina föräldrar kmr dock från tetoan men jag föredrar tangier.

Wilda sa...

Trafiken ja, vi är bortskämda i Sverige! Men jag måste säga att jag tycker trafiken här i Bangkok där jag bor är riktigt okej jämfört med tex Dehli! Antar att Marockos är än värre?

Budgetresande sa...

Tangier låter spännande. Kanske åker dit när jag är i Marocko.

Anonym sa...

Hej Nejma! Prova följande länk för att hålla dig uppdaterad om Marocko: facebook.com/MoroccoProtest

couponrax sa...

I discovered your blog when I was hoping to remain in Morocco. Possibly I will move there from sweden and figure it is fascinating to converse with somebody who has that experience as of now :) Have been there a few times for longer periods so I know how the nation functions yet have no clue what it feels like to live there all year ... :)
https://www.couponrax.com/

Embroidery Machine sa...

Very Nice Post, I learned a lot through it. Thanks for posting.