söndag, maj 28, 2006

Mors Dag

Det är Mors dag idag i Sverige. Jag passar på att gratulera alla mammor världen över och hoppas ni alla får en riktigt mysig dag och blir ompysslade av era nära & kära.

Barnen och jag har firat Mors Dag genom att köpa goda bullar till frukost. Smaskigt och totalt onyttigt! *s* Men man måste vara onyttig ibland för att orka vara nyttig resten av tiden. G gav mej en grej han byggt av Lego, B gav mej 2 gamla batterier. Kanske inte så påkostade presenter, men det är tanken som räknas. *s*

En dag som idag tänker man gärna lite extra på ens egen mamma och mammorna som kom före henne: min mormor och min farmor.

Min mormor var min stora idol. När jag var riktigt liten bodde vi tillsammans med henne och andra släktingar i en stor lägenhet. Sedan flyttade mina föräldrar och jag till en egen lägenhet några portar bort. Min mormor var dagmamma så jag var hemma hos henne hela dagarna. När jag kom upp i skolåldern var det hon som skickade mej till skolan och hon som var hemma när jag kom hem på eftermiddagen. Jag har aldrig gått på dagis och fritids utan det var min mormor som tog hand om mej. Min mormor var min värld. Tyvärr gick hon bort i cancer straxt efter jag fyllt 20. Hon var en envis, beslutsam och stolt kvinna som gick sin egen väg och inte lät motgångar stå i vägen för henne. Hon gillade att spela kort och gå på bingo, men var nog världens sämsta förlorare.Förlorade hon flög korten all världens väg. Jag kan se var G har ärvt mycket av sin personlighet ifrån, han är en liten kopia av sin gammelmormor. Min mormor var jätteduktig på att virka och sticka, en riktig handarbetsnarkoman. *s*

Min farmor hade jag inte så mycket kontakt med eftersom hon bodde i Spanien och vi i Sverige. När jag var liten brukade vi åka ner minst en gång/år, fast när jag var 6 år köpte mina föräldrar sommarstuga istället och då blev det färre utlandsresor. Min farmor var också en väldigt envis kvinna med bestämda åsikter. Hade hon bestämt sej kunde inget rubba henne. Hon var inte speciellt trevlig mot sina andra barnbarn men mej var hon alltid jättesnäll emot. Kanske för att jag var första flickan av hennes barnbaarn och hon träffade mej så sällan. Jag har i alla fall bara glada minnen av henne. Även min farmor var pysslig av sej, fast hennes passion var att brodera. Min farmor gick bort när jag var 17 - 18 tror jag. Min farfar fick cancer och gick bort, året efter dog min farmor. Hon klarade helt enkelt inte av att leva ensam.

Min mamma är även hon en envis kvinna med bestämda åsikter och ett oerhört gott hjärta. Ingen lagar så god mat som min mamma! Hon kan verkligen konsten att trolla fram en festmåltid på ett ögonblick utav i princip inga råvaror alls. En matlagningens McGywer helt enkelt. *s* Jag saknar henne jättemycket och önskar att avstånden oss emellan inte vore så stora.
Älskar dej mamma!

Ha en jättemysig Mors dag allihopa och krama om era nära och kära lite extra mycket idag.

1 kommentar:

Anonym sa...

Great site lots of usefull infomation here.
»