torsdag, juni 22, 2006

Förberedelser inför sommarlovet

*phu* Idag har jag varit flitig och än är dagen inte slut. Jag har kört och hängt en maskin (nu straxt ska jag gå och hämta ner tvätten, den bör vara torr sedan länge), sått och planterat om en hel del växter, sopat och skurat inneterassen (jag har använt den som förvaringsutrymme och växthus under vinern), sopat & skurat vardagsrummet, packat ner en hel del vinterkläder...

Jag har gått igenom grejerna vi har i hallen och plockat bort allt vinterrelaterat och börjat plocka fram sommarsakerna. Jag ska packa killarnas strandväskor med badhandduk och badbyxor, osv, så att dom är klara till första badet. Jag måste komma ihåg att köpa solkräm, det börjar bli dags för det nu! Och så måste jag köpa nya badtofflor till killarna, deras är på tok för små.

Nästa vecka måste jag plocka ner strandsakerna, dom står ovanpå garderoberna i G:s rum. Huvva! Det blir till att plocka fram stegen och jag som har en sån himla höjdskräck...

Sakta men säkert håller vi på att få ett sommarhem. Skönt! Jag är lite less på alla vintersakerna. Jag hoppas jag kan plocka bort vintertäckena ur sängarna snart. Jag kan inte tvätta dom i maskinen, jag tror inte att dom får plats, så jag ska köra den marockanska varianten - låta dom hänga ute i solen en hel dag så dom blir ordentligt vädrade. Jag ska nog satsa på några tunna sommartäcken, det kan ju faktiskt bli rätt kyligt på nätterna även på sommaren, speciellt när det regnar.

Sommarrean börjar snart i Ceuta. Perfekt! Killarna behöver lite nya kläder - och jag med. Få se om vi hittar nått snyggt. Fast min man har köpt en hel del kläder till killarna. Han kommer ju om mindre än 3 veckor. *längtar*

2 kommentarer:

Anna Malaga sa...

Kul att vi verkar ha sâ annorlunda klimar, fast du är pâ den södra sidan. Vi har 25º pâ nätterna och kan knappt ha lakan pâ oss ens. Regnar det pâ sommaren hos er ibland?

Nejma sa...

Hejsan Anna!

Det BRUKAR vara jättevarmt här på somrarna. I fjol t.ex. var det massvis med folk som badade så här års, men i år kom värmen först nu den här veckan så havet är inte uppvärmt än. Och tack vare den kalla och väldigt regniga våren/försommaren har vi massvis med mygg! Det är en riktig plåga.

Det kan regna någon gång under sommaren men det händer sällan och brukar inte vara mer än en liten välkommen skur kanske en gång/månad. Egentligen varar ju den varma, torra perioden från maj till slutet av september. I år kom värmen i slutet av juni... NU räcker det med lakan, om ens det..

/Nejma