onsdag, juni 21, 2006

Fruktfrossa

Jag tror vi har fått fruktfrossa mina killar och jag. Värmen har kommit nu och mitt på dagen känner vi helt enkelt inte för att äta så mycket. Det kommer nog att bli en hel del gazpacho den här sommaren känner jag, nu när G kan äta alla grönsaker. Och mycket, mycket frukt...

Den här veckan har jag köpt 1 kg gröna äpplen (urgoda, hårda och syrliga, min favoritsort), 2½ kg plommon och 2½ kg persikor. Och allt kostade bara runt 40 DH (lite drygt 33 kr).

Idag gjorde jag en fruktpaj med alla 3 sorterna, den blev ljuvligt god! Rätt nyttig också eftersom jag gjorde den på råsocker, lite honung, rätt lite margarin, kornflingor, mjöl och havregryn, men oj oj oj vad gott! Och killarna har ätit en massa plommon så jag misstänker att vi är utan frukt innan helgen. Men det gör inget för frukt är nyttig mat och renar kroppen.

Hinner jag ska jag köpa några meloner och ännu mer plommon i morgon. Päronen såg rätt fina ut också. Det blir nog fruktsallad i helgen. *s*

4 kommentarer:

crrly sa...

Åh, frukt och Khaled! :)

Nejma sa...

Crrly - kan det bli så myckeet bättre än så? Frukt & Khaled. :-) Hm... Det blir DEFINITIVT ett besök hos grönsaksgubben i morgon, nu är jag jättesugen på melon! *s*

/Nejma

Anna Malaga sa...

Visst är det¨roligt (och nyttigt) att det alltid finns färskt säsongsfrukt âret om! Just nu är det persikor, plommon och melon vi äter mest.
Du, till nâgot helt annat: är det inte ett âr sen ni flyttade ner snart? Hur tycker du att âret har varit? Har ni bestämt er för att stanna längre?
Du kan kanske skriva ett inlägg om det! Jag tycker att det känns som igâr när du höll pâ och packade...

Nejma sa...

Anna - Ja visst har vi det bra! Frukt är gott!!! *s*

Faktum är att det har gått ÖVER 1 år... Vi har bara missat att fira det, det är så mycket nu med skolavslutning, min man som ska bila ner, planering av sommarlovet, etc. Men ett inlägg kommer!

/Nejma