fredag, juni 02, 2006

Heldag i Tetuán

Igår tillbringade jag hela FM i Tetuán. Jag åkte upp tillsammans med barnen och var sedan igång och fixade ärenden hela dagen fram till 13 när barnen slutade skolan.

Jag var på spanska konsulatet 4 gånger! Det är en himla tur att spanjorer har en egen lucka så man slipper stå och köa som marockanerna. Just nu verkar det vara ganska lugnt med visumansökningar. I höstas ringlade sej kön ända ut på Plaza Primo. Jag var och hämtade G i skolan, för konsulatet stänger 13.30 och vi skulle inte hinna dit i tid, så vi fick passa på att gå på deras rast. Att hämta sitt barn under skoltid är inte det enklaste. Först ska man förklara sitt ärende för portvakten. Eller rättare sagt, om han inte känner igen en måste man förklara vem man är och vad man vill innan man släpps in på skolområdet - toppen tycker jag! Sedan ska man upp till expeditionen och förklara varför man vill hämta barnet. Därefter ska man prata med barnets lärare och förklara igen. *phu* Men det känns skönt att dom åtminstone under skoltid har ordentlig koll på barnen.

G fick skriva sin autograf på sitt nya pass. Men jag trodde jag skulle smälla av! G gick nämligen hela vägen till konsulatet och pratade om hur dom tränat på autografer i skolan och hur han nu skaffat sej sin egna signatur. Perfekt tänkte jag, för meningen är ju att barnen ska skriva sin signatur på sitt pass. Och G börjar skriva, stolt som få. Först blev det ett upp&nervänt A, sedan någon annan krumelutt. Det var hans signatur sa han... Hm.... Visst, väldigt artistisk, anarkistisk och egenkomponerad, men knappast så gångbar i internationella samband. Konsulattjänstemannen såg rätt full i skratt ut, han hade nog aldrig sett någon sådan signatur förrut. Så jag bad G skriva sitt namn under signaturen och det kunde han ju. Så nu har han en dubbel signatur. *s* Och jag är inte så lite stolt över min konstnärliga son, som har en helt egen personlighet redan nu. Vad månne det bli av denna lille Picasso...?

Jag passade också på att gå till bilskolan och höra vad nästa steg är. Jag har fyllt i alla papper nu, så nästa vecka måste jag till Hospital Civil och göra synundersökning. Tydligen en enkel sådan, typ "Ser du bra? OK, här har du intyget". Sjukhuset ligger egentligen på vägen in till Tetuán från Martil men nu när dom håller på och gräver upp & gräver om vägen här och där så kör taxibilarna oftast en helt annan väg... Få se om jag kan få min kompis L att skjussa mej dit på måndag eller tisdag, så jag får det gjort. Jag vill ju få en tid för provet så snart som möjligt!

Annars rullar allt på här som vanligt. I morgon ska barnen och jag åka till Marjane för att månadshandla. Ja, vi handlar ju så klart inte allt där utan bara vissa få saker som man inte hittar någon annanstans. Och nu är det alltså dags att fylla på lagret med jodnötssmör, soja, balsamvinäger och lite annat smått & gott. Det blir nog lite godis också. Dom har Malaco-godis, fast ingen saltlakrits. :-(

Nu är det sedan länge läggdags... I morgon loggar jag nog in först efter nattning av killarna. jag vill läsa ut en bok jag lånade på Cervantes igår - "Loca Magnolia" av Emma Cohen. Den är så där, lite virrig och förvirrande, men den är lättläst och det är skönt med såna böcker emellanåt. Man kan inte bara läsa El Quijote. *s*

Inga kommentarer: