tisdag, juni 27, 2006

Sommarlovsminnesbok

Förra sommaren var nog inte speciellt rolig för killarna, för det var mycket som var nytt, en väldans massa papper som skulle fixas, vi sprang hit & dit som yra höns mest varje dag. Därför vill jag försöka ge killarna ett roligare lov i år. Men framför allt, ha mer tid för att umgås med dom.

Vi har påbörjat en sommarlovsminnesbok. Det är ett block där vi ska samla våra sommarminnen. Som en scrapbook men inte riktigt lika avancerad. Jag ska se om jag kan skriva ut lite foton och klistra in. Annars blir det bara text och killarnas teckningar, och det är ju inte fy skam det heller.

Både B och G behöver träna sin handstil, så vi har bestämt att dom varje vecka ska skriva en liten kort dagbok i minnesboken. Det kommer att bli jättekul att plocka fram den i vinter och läsa om vad vi gjorde, man glömmer ju så snabbt!

B är jätteduktig på att läsa och älskar det verkligen, när han väl kommer igång. G kan läsa bra men blir trött snabbt och behöver träna. Så vi har bestämt att dom får poäng för varje bok dom läser under lovet. Sedan räknar vi ihop poängen och så får dom motsvarande summa pengar. Jag hoppas att det kan vara en bra morot för att få dom att läsa mer.

En annan sak som vi ska göra är att utse sommarens glassmak. Det finns en glassbar här i stan som har supergod glass. I år har dom 18 smaker. Sommarlovet är 9 veckor långt. Så vi har bestämt att vi varje vecka ska prova 2 smaker och sedan poängsätta dom. I slutet av lovet räknar vi ihop poängen och utser sommarens smak. Det tror jag blir ett roligt projekt. Det är bra att ha ett projekt som spänner över en längre tid, det hjälper dom förhoppningsvis så dom får lite mer tålamod.

Förhoppningsvis ska vi resa lite i Marocko nu i sommar när min man kommer. Jag tänkte säga åt killarna att skriva dagbok på resan och samla på sej vykort, biljetter och annat vi kan klistra in när vi kommer hem igen.

Det finns säkert hur mycket saker som helst som man kan göra och spara i en minnesbok. Har ni fler förslag?

4 kommentarer:

Anonym sa...

hej nejma :)!

du fick mig att le i svaret på min tidigare kommentar. jag tror att du har alldeles rätt. det är ett sådant liv som man nog kan tänka sig att leva en kortare tid. om man tex vet att man bara ska stanna ett halvår, kanske lite längre. och jag skulle mycket hellre leva som du, jag är bara så imponerad över din framåtdrivande inställning och energi att verkligen ta tag i allt nytt.

fast det var inte det jag tänkte säga. egentligen ville jag säga att det låter som om du är en himla bra mamma. alla dina planer på hur du ska hjälpa dem att lära sig mer, bli större. det är precis så det ska vara ;). och er lilla scrap låter som en underbar idé. sådant uppskattas massor senare!

evangeline

Nejma sa...

Tack Evangeline! Nu blev jag alldes glad i hjärtat. :-D Jag hoppas ju att barnen ska kunna se tillbaka på sin barndom och tycka att den var bra och lycklig och att dom fått med sej mycket trygghet. Det är ju till stor del därför vi flyttade hit.

Jag hoppas att vår lilla scrapbok blir bra! Jag har aldrig gjort någon tillsammans med killarna förrut så det ska bli ett roligt projekt. Och nått kul att plocka fram när dom är vuxna. :-)

/Nejma

Brazilian Linda sa...

hej!

det är full rulle hemma hos er ser jag :) Fast det är väl kul! Tänk så tråkigt det vart om du inte hade nåt att göra alls. :) hihi.
Nu lägger jag till dig i min länk lista... hoppas det är ok?
ha det så bra, kika in lite mer på aff. :) kram!

Nejma sa...

Hej hopp Linda! Fyyy på mej, jag har inte varit inne på AFF på evigheter, tiden räcker helt enkelt inte till... :-(

Självklart är det helt okey att du länkar till mej! Jag var inne och tittade hos dej. Såg att du saknade couscous, finns inte det i Brasilien? Ska länka till dej nästa gång jag uppdaterar. Jag blir så hungrig när jag besöker din sida. Nu ska jag gå och fixa lunch. *s*

/Nejma