söndag, juni 04, 2006

Tjejsnack v. 22 & 23

Missade ju Tjejsnack i förra veckan - igen! Så det blir en dubbel omgång den här veckan igen.

Vecka 22. ~ I köket:
1. Vem är det som lagar maten hemma hos dig?
Jag, det finns ju ingen annan. *s*

2. Har du någon särskild strategi för att bestämma vardagsmat?
Jag försöker göra en veckomatsedel och hålla mej till den, men har varit lite dålig med det de senaste veckorna. Men nu är jag på G igen, så du får gärna komma med tips på rätter så jag kan fylla min veckomatsedel för juni.

3. Vad åt du till middag igår?
Makaroner med tonfisk i tomatsås.

4. Ditt bästa tips på snabb/enkel/god/billig vardagsmat?
Ja, det var en bra fråga... Potatismos och korv kanske? Eller yoghurt och müsli? Tar gärna emot fler tips!

5. Favoriträtt?
Just nu är jag sugen på nått riktigt kryddstarkt, så jag vet faktiskt inte vad jag ska svara... favoriträtten brukar variera men är nästan alltid något spanskt, marockanskt eller indiskt - fast kinesiskt kan ju vara gott det med. Kyckling med cashernötter kanske? Det är vansinnigt gott!


Vecka 23 ~ Våra fem sinnen:
1. Vad är det finaste du sett?

Mina barn när dom sover...

2. Vad är det vackraste du hört?
B:s första skrik när han var 5 dagar gammal och sluppit ifrån alla slangar ner i halsen och precis lärt sej skrika. Det ger mej fortfarande gåshud när jag tänker på det.

3. Vad är det skönaste du känt på?
Mina barns örsnibbar när dom var nyfödda. *s*

4. Vad är det godaste du smakat?
Vet inte. Kulfi (indisk glass) kanske?

5. Vad luktar godast?
Nyfödda bebisar så klart! Och så min man. *kär*

6 kommentarer:

pistache sa...

Hej! Gillar din blogg & tänkte att jag skulle skriva en kort hälsning (känns ungefär som att leta runt i någons byrålåda när man läser utan att ha presenterat sig).
Sen tänkte jag höra hur du har det med kyckling & quorn, går det att få tag på? Har mitt absoluta favoritrecept i så fall som fungerar med vilket som!

Thérèse sa...

Nyfödd bebis luktar ljuvligt! Det finns inget som luktar så gott

Nejma sa...

Pistache - Jag har sett dej på Thérèses blog. :-) Kul att du hittat hit!

Quorn finns inte här, tyvärr. Inte torkad sojaköttfärs heller men den köper jag i Ceuta. Jag ska upp nu i veckan och fylla på mitt lager med "hälsokost". Kan man byta ut quorn mot sojakött i ditt recept? Kyckling finns här, det finns gott om köttaffäreri min stad, men jag tycker att det är lite ohygieniskt och köper bara kött på det stora varuhuset som jag åker till 1 - 2 ggr/månad. Då stoppar jag köttet i frysfacket så jag har för hela månaden. Vi äter lite kött... Så jag ser fram emot ditt recept! :-)

Thérèse - Ja, bebisdoft borde dom sälja på burk, det luktar sååååå gott!

/Nejma

Thérèse sa...

Eftersom du skriver om din väldoftande man här tänkte jag fråga om det inte är jobbigt attvara så långt ifrån varandra? Har ni planer på att han också ska försöka flytta ner ?

Nejma sa...

Thérèse - Ja, det är sk*tjobbigt att vara så långt ifrån varandra! Det är nog faktiskt det enda jag tycker är riktigt jobbigt just nu. Att vara särbo är inte speciellt kul. :-( Tanken är så klart att han ska flytta ner hit till oss så snart det bara går, fast i nuläget ser det ut som det blir först om nått år. *suckar* Men men, allt går bara man vill...

/Nejma

Anonym sa...

Your are Nice. And so is your site! Maybe you need some more pictures. Will return in the near future.
»