torsdag, juli 13, 2006

Fixar hemma

Nu när min man är här får vi passa på att fixa så mycket som möjligt här hemma. I går hade vi storstädning av vardagsrummet och passade på att hänga upp lite tavlor.

Vi har fått 3 litografier av en av mina favoritmålare - Mariano Bertuchi. Jag har skrivit om honom i en annan post. Dom är jättefina! Det roligaste är att ställena här i Tetuán som han målade för över 50 år sedan ser EXAKT likadana ut idag!

Vi hängde också upp en litografi A tagit med sej från Sverige. Det är en stooor litografi från Ikea, på Don Quijote & Sancho Panza. Den är en av mina favoriter. Men ibland har vi inte turen på vår sida... Den tavlan har klarat 3 flyttar, en bilresa på över 400 mil - och så spräcker vi glaset precis när vi ska lyfta ut den ur kartongen i går!!! *dubbelsuck* Så i morse var A och lämnade in den hos en glasmästare. Han passade på att lämna in en annan tavla, som vi ska ha i sovrummet. Det ska bli skönt att få upp lite tavlor, jag tycker att vi har haft det så kalt på väggarna. Nu slipper vi kanske ekot vi har haft hitills, för det är klart - inga mattor på golven och inga tavlor, klart att det ekar då. *s*

Vi passade på att flytta undan alla möblerna i vardagsrummet, för att kunna städa under och bakom överallt. Oj, vad mycket grejer vi hittade där... Vi har en marockansk soffa, som består av ett underrede av trä, jättetjocka madrasser (ca 60 cm tjocka) och ovanpå madrasserna lägger vi stora tygbitar som täcker madrasserna. Och så ovanpå detta tjocka ryggstödskuddar. Det blir jättebekvämt att sitta på (när man väl har vant sej alltså) och perfekt som extrasängar när det kommer folk som ska sova över.

A håller på och hänger upp krokar i sovrummet nu. Han har också hängt upp en jättesmart tvättlinegrej på inneterassen (från Bauhaus *s* Det finns mycket grejer från Sverige här nu.). Det är som en liten låda som hänger på väggen. När man behöver hänga tvätt drar man ut linor ur lådan, hakar fast en grej på väggen mitt emot och så hänger man tvätten. Det är helt perfekt här på vintern när det regnar flera dagar i streck och jag inte har någonstans att hänga upp lakanen. Det regnar ju inte in på inneterassen så nu kan jag hänga tvätten där. Okey att det kommer i alla fall att ta dagar att få tvätten torr men den slipper åtminstone torka ihopklämd på en liten tvättställning. Så det lär bli lite enklare med den här grejen tror jag.

Nu ska jag fortsätta plocka iordning här hemma. det ser ut som en dumpningsplats, med så mycket grejer som ligger i högar överallt.... Det ska bli skönt att få plocka iordning här i lugn och ro sedan, men det blir ju först efter att A har åkt tillbaka, för fram till dess försöker vi utnyttja tiden till max. Städa kan jag göra sedan! *s*

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Jag tycker dina soffor är underbara :)
Jag funderar på att köpa liknande men har svårt att få tag i några.
Har du några bra tips på vart man kan leta?

Mvh...

Anonym sa...

Υou ought to be a part of a contest for one of the highest quality ωebsіteѕ online.

I am going to recommend this blog!

Also visit my blοg payday loans