torsdag, juli 27, 2006

Tillbaks till verkligheten

Nu har min man åkt tillbaka till Sverige. Det känns jättetomt här hemma nu, jag har kommit på mej flera gånger med att tänka "När A kommer hem ska vi göra det & det...". Problemet är att vi inte kommer att träffas på 5 - 6 månader nu, så det gäller att vänja sej vid att vara ensammamma igen - och det snabbt för annars blir vi alla tokiga.

I går var vi i Ceuta och vinkade av honom. Vi klev upp vid 2-tiden på natten för att åka hemifrån vid 3.30. Det var fortfarande bäcksvart och rätt kyligt. Gränsen var nästan tom på folk så det gick snabbt att komma över. Vi var framme i hamnen lite i 7 spansk/svensk tid och A:s båt gick 7.30. Ett snabbt "Hej då!" och så rusade han iväg... Killarna och jag stod kvar, för vi tänkte tillbringa dagen i Ceuta. Vi promenerade i sakta mak in till centrum och åt frukost på en bar. En dyyyr frukost, den gick på över 5 euro. Huvva! Jag är nog bortskämd med marockanska priser nu, jag svimmar väl nästa gång jag fikar på nått café i Stockholm. *s*

Sedan hade vi flera timmar på oss för fönstershopping innan affärerna började öppna vid 9 - 10. Killarna var trötta och tyckte att det var rätt trisst att behöva vänta så länge på att kunna köpa det dom ville. I julas fick dom 200 DH var av mobbo (min bror) och dom pengarna hade dom sparat för att köpa nått bra. I går var det så dags att bränna hela summan. Det blev faktiskt en hel del grejer - en varsin Action Man, en varsin Bionicle och en varsin serietidning. Dessutom åt vi lunch på McDonalds. En lyx numera, för jag tycker inte att maten på Donken är värd sitt pris, men okey, ibland måste man slösa. Jag tyckte att dom behövde avleda sina tankar på att pappa åkt, så det blev en heldag i deras smak. Jag tror att min idé funkade rätt bra för dom var rätt glada ändå, trots att dom saknade pappa. Det var alldeles dimmigt hela dagen, så temperaturen var rätt okey. Fast jag beslöt mej ändå för att åka hem innan det blev för varmt, för jag tycker att vi ändå fick se rätt mycket av Ceuta igår.

Dagen idag började på helt fel fot. Vi vara alla supertrötta igår kväll och gick och la oss utan middag, det märktes i morse. Så vi började dagen med ett megabråk, men sedan beslöt vi oss för att börja om på nytt. Så jag gick och la mej igen, dom kom och "väckte mej" och så åt vi frukost ihop. Det var riktigt mysigt! Det är ruskigt varmt och klibbigt nu och vi är alla som bakfulla idag pga vårt ständiga vridande på mat- och sovtider. Så idag kommer vi att tillbringa hela dagen inomhus. Det är såååå rörigt och stökigt här hemma nu! Jag vet knappt var jag ska börja någonstans. *suckar* Jag har tvättmaskinen igång med badkläder och lite annat. Det blir nog en till maskin idag, resten får vänta till i morgon. Snart blir det olidligt hett här inne (igår kväll hade vi 35 grader inomhus) så då tänker jag definitivt inte städa. Det blir nog till att läsa eller se på TV istället. Senare ikväll ska jag städa vardagsrummet och köket. Nått mer blir det inte idag.

Nu måste jag försöka få lite ordning på våra rutiner. Min tanke är att kliva upp vid 8 varje morgon och ha någon aktivitet på förmiddagen. Lunch vid 2-tiden och sedan siesta fram till 18-tiden. Någon sorts aktivitet på kvällen och mellis/middag vid 20-tiden och så läggdags för barnen vid 22-tiden. Själv ska jag ha midnatt som sovtid tänkte jag. Jag tror att det blir ett bra schema. Kanske inte så marockanska tider, men jag bara vägrar att sova bort hela FM, för då får jag inget gjort här hemma. Jag vill inte gå och handla mat mitt i natten och knappt se vad jag handlar. När man är två vuxna eller har större barn kan ju någon offra sej och kliva upp tidigt ibland och handla på morgonen, men den möjligheten har ju inte jag nu. Det gäller att anpassa sej efter omständigheterna. Dessutom är det bra att kliva upp tidigt, för då hinner vi till stranden medan det är i det närmaste folktomt och har badat klart innan det blir knökfullt. A har visat oss vägen till en jättebra del av stranden, där det är rent och väldigt långgrunt. Perfekt för barnen! Kruxet är att det tar närmare 1 timme för oss att gå dit, med packning och allt, så ju tidigare vi startar, desto bättre! Det blir till att packa matsäck kvällen innan och frysa en flaska vatten, så allt är packat och klart. Kliva upp, äta snabb frukost och iväg till stranden!

Nu börjar det bli dags att fixa lunch. G vill att vi ska leka med honom, han har visst byggt upp ett tivoli på sitt rum. Jag ska försöka skjuta på det så jag leker med honom efter maten istället, för det börjar kurra lite lätt i min mage.

De närmaste dagarna ska jag försöka uppdatera min hemsida (http://www.cml.nu/nejma) med en massa nytt material. Och mer kommer till hösten! Jag samlar på mej foton till en virtuell guide till Tetuán. Och jag funderar på att intervjua en del intressanta människor. Mycket planer, så lite tid...

8 kommentarer:

Anonym sa...

Tråkigt att din man har rest..........Skönt att du är tillbaka på nätet *S*

Nejma sa...

Hejsan Maria!

Ja, det är trisst att han åkt. Men man får ju försöka se det från den ljusa sidan - nu har jag mer datatid igen... Jag får försöka se det så, fast jag har inte riktigt vant mej vid att vara gräsänka igen, det tar nog ett antal dagar...

Me sa...

Det låter jobbigt att vara ifrån varandra så länge. Men det är en vanesak kanske.

Anonym sa...

Det var en trevlig blogg jag sprang på. fina bilder och spännande läsning om ditt "nya liv" som inte är så nytt längre. Bloggen har funnits en tid, Trevligt var det iaf. Återkommer säkert igen.

Nejma sa...

JapaneseViking - Ja, man vänjer sej vid det mesta men speciellt kul är det inte... Men sett från den ljusa sida, vi hinner inte tröttna på varandra på det här sättet. *s*

Catja - Kul att du hittade hit och välkommen åter! Tack för beröm!

/Nejma

Anonym sa...

Men du får ju trösta dig med att det är bla för barnens skull och ni har nog noga vägt för o nackdelar mot varann innan ni tog det här beslutet, och antagligen är det ju värt det *S* Men jag förstår att det känns tungt ibland, allt verkar vara mycket bökigare, och ta så mycket längre tid. Bara det du berättar om att handla, först kött på kött marknade och pruta o allt som hör till, sen köpa frukt på ett annat ställe och det är samma visa igen.

Men jag kan hjälpa dig att komma ihåg hur det är i Sverige, med 8 timmars arbets dag, och med lunch o restid så är du borta ca 10 timmar. Du hinner precis stressa till dagis/ fritids innan dom stänger,för att hämta dina barn, som är sist kvar av alla. Sen skynda dig hem med två trötta gnälliga barn som knappt orkar gå...........Du slår på ugnen/ spisen innan du ens tagit av dig ytterkläderna för att spara lite tid. In med något halvfabrikat i ugnen medans barnen tittar på Bolibompa, du packar upp ryggsäckar, läser dagens post och info papper från skolan. Ni äter middag. Barnen tar ett snabbt bad medans du kör ett varv med damsugarn och hänger tvätt maskinen du startade i morse. Barnen har badat färdigt och ni lägger er o tittar på en film för du orkar inte ens läsa en bok. Och du somnar först av alla.................*S*

Elisabeth sa...

Hej på dig!
Förstår att det kan vara lite tungt att komma tillbaka till verkligenheten - fast nu får du mer data och scraptid ;-)

Sommarlovet börjar lida mot sitt slut - tragiskt men sant - så jaghar precis startat en stor röjning av Linneas rum. OJ, så mkt skräp det fanns därinne och vilken röra!!! Blir nog inte klar de närmaste dagarna! Ska precis skicka iväg de stora killarna till IKEA så de får köpa en ny bokhylla till henne!

Igår hade jag min första EFIT-dag, ta gärna en titt här: http://www.elisabeths-scrapbook.se/

Nejma sa...

Maria - TUSEN TACK för påminnelsen! Det var precis det jag behövde! För inte saknar jag stressen som jag kände i Sverige. Det slutade ju med att jag blev utbränd, och det är inget jag vill tillbaka till. Och ärligt talat, inte såg jag min man så mycket mer då heller. Han jobbade ju mer än heltid och jag jobbade deltid, fast våra scheman stämde inte alltid ihop så vi träffades mest i dörren. Nu träffas vi kort men intensivt istället, det är kanske bättre... I vilket fall som helst så mår barnen mycket, mycket bättre av det här stressfria livet.

Elisabeth - Jag ska genast gå och kolla in din EFIT-dag! Tråkigt med Kryddan förresten, jag läste om henne. Hon har det säkert mycket bättre nu i hundhimlen, för att vara sjuk är inget bra liv för en hund.

Här har vi ännu 1½ månad kvar av sommarlovet. Jag har röjt på mina barns rum - vilken skillnad det blir! Men jag saknar Ikea, här är möbelshoppingen så komplicerad och möbler är dyrt... Det mesta köper man ju måttbeställt av snickaren.

/Nejma