lördag, oktober 21, 2006

Ett steg närmare

Rörkillen kom idag. Hallelujah! Han kom med en kompis så tillsammans fixade dom läckan under diskbänken och installerade tvättmaskinen. Dom fixade också en kran som droppade i badrummet. Jag betalade och dom stack. Jag misstänker att rörkillen hade väntat sej någon sorts dricks eller nått, för att han kom en lördag, men det kan han ju drömma om! Jag är fortfarande förb... på honom!

Så nu borde allt vara frid och fröjd, eller hur? Jag körde en tvättmaskin för att kolla att allt funkade. Och ja, tvättmaskinen funkar MEN nu droppar det vatten från kranen bakom tvättmaskinen. Jag sliter mitt hår!!!! Ska det aldrig ta slut???? Så länge jag har kranen stängd så droppar det bara lite grann, men när jag vrider på kranen så det kommer vatten till tvättmaskinen börjar det droppa ordentligt.... *suckar* I morgon ska jag se om jag kan skruva åt det där på nått sätt. Annars återstår bara att hämta någon annan rörpelle... Men den här gången blir det någon härifrån, från Martil, så jag slipper betala taxipengar och kan leta upp killen sedan om jobbet inte blev ordentligt gjort. Man lär sej av sina misstag.... I fortsättningen är det JAG som letar upp hantverkarna, det tänker jag inte överlåta åt min svåger nått mer.

Jag har städat ur skåpen under diskbänken. Det var fullt med trasiga tegelstensbitar och jox, så jag har sopat och svabbat ett antal vändor redan. Jag kommer säkert att hitta tegelstensbitar i flera veckor frammåt. Jag passade på att spruta en massa Cucal under hela diskbänken. Förhoppningsvis slipper jag kryp ett tag frammöver nu. Jag har också tätat en del småsprickor och så kladdade jag på lite målarfärg. Färgen tog slut mitt i, det var knappt nått kvar i burken, så nästa vecka ska jag köpa en ny burk och måla ordentligt. Det ser redan mycket fräschare ut under diskbänken. I morgon börjar jag att flytta tillbaka alla städgrejer som brukar stå där. Det ska bli skönt att få bort åtminstone lite av det som står i vardagsrummet.

Jag är som besatt av att få rent i köket nu! Jag har skrubbat ena långväggen och kaklet vid diskbänken. Om en stund ska jag ta itu med resten av väggarna. Sedan ska jag skrubba dörrarna. Faktum är att jag insett att kaklet inte är så rysligt trots allt. Det är, som Andrea skrev i en kommentar, väldigt retro. Det är orginalkakel och har personlighet. Synd bara att det är sprucket på femtielva ställen, men det kan jag leva med. *s* Jag gillar hem med personlighet och det har ju onekligen vårt hem. Och vårt kakel kommer att passa jättebra ihop med min nya köksmöbel när jag lyckats måla den som jag vill. Jag har tänkt måla den i vanilj och sedan ha på sådan där patinering tror jag det heter, så det ser lite slitet ut. Nästa steg blir sedan att luta av resten av köksmöblerna och måla dom på samma sätt. Jag tror att det kan få köket att se rymligare ut. Det kommer att bli som ett nytt kök...

I morgon är det söndag så då tror jag att järnaffären närmast oss är stängd. Möjligtvis är den andra affären öppen så jag kan få hem både vit färg, massa till att fylla hålen i väggarna, silikon och färg till den nya möbeln. Huvva, det kommer att bli DYRT... Men det är lika bra att komma igång så snart som möjligt med fixandet av köket så jag kan gå vidare till nått annat rum sedan.

Jag har inte testat duschen ännu. Det får bli i morgon bitti. Det ser jag fram emot för jag har inte duschat sedan i måndags och nu kliar det i hårbotten... Fast jag har hört att det är bra för håret att ge det såna här "viloperioder" ibland, för håret mår inte bra av att tvättas för ofta. Tyvärr har jag fått mjäll av vattnet här så det är inte så mysigt att inte tvätta håret åtminstone några gånger/vecka...

Nu är snart min vilopaus slut och jag måste återgå till att storstäda köket. Men idag känns det bara roligt att städa för jag har så mycket planer för köket! Snaaaaaaart så.... har vi ett riktigt kök igen.

3 kommentarer:

Andrea sa...

Bra beslut att låta kaklet vara. Precis som du skriver kan man göra ett rum jättefint genom att acceptera dess "avarter", mitt kökskakel är 70-tals grönt i olika nyanser (http://minnamarie.blogg.se/111006222832_hr_bor_jag.html, jag accepterade det och målade väggen bredvid lika grön (syns inte på bilden). Jag tror att ditt lilla kök kommer att bli jättefint, och att det är värt allt slit med dina rörpellar och läckande kranar! Ha det bra!
/Andrea

Tonårsmorsa sa...

Det är det som är så härligt, alltså att vi lär oss av våra misstag! Hoppas kranarna är fixade nu! Kram!

Anna Malaga sa...

Härligt!
Jag har ocksâ retrokakel i köket, fast lite diskretare, som du kan se pâ mina EFIT-bilder *s*. Jag tycker att dina dörrar är sâ vackra! En utmaning att inreda hemma hos dig.