fredag, oktober 20, 2006

Nu är det höst

De här senaste dagarna har det börjat regna. Hitills har regnet varit rätt "snällt", det har regnat på nätterna. Men igår regnade det stora delar av dagen och för första gången hade vi det kyligt inne i går kväll. Inte så att det kändes som läge att plocka fram elementen utan mer som att det snart är dags att sluta gå barfota i badtofflorna hemma och läge att plocka fram strumpor och plocka bort sandaler och shorts. Inatt regnade det igen men nu skiner solen och enligt väderflickan är det 22 grader inne i Tetuán. Jag ska plocka fram några tjocka filtar och hänga på vädring. Det kan vara bra att vädra dom i solen några dagar innan vi behöver använda dom, för dom luktar kanske inte så gott efter flera månader inne i skåpet tillsammans med malmedel och kryddnejlikor. *s*

Och ni som trodde att jag skulle kunna visa bilder från mitt nya fina kök idag kan känna er blåsta, för jag fortsätter med samma status quo.... I onsdags dök inte rörpelle upp - men det gjorde han igår och då var jag inte hemma! För jag var tvungen att fixa en del viktiga papper i Ceuta igår och ville inte riskera att missa det bara för att rörpelledrullen inte hade vett att dyka upp när han lovade. Enligt svägerskan ska han komma idag... Jag hoppas det för annars blir jag ARG! Jag är rätt less på att ha köket utspritt i hela lägenheten och inte ha vatten hemma. Jag vill DUSCHA!!!!

Nu ska jag kila upp på taket med täcken och filtar och sedan ska jag ha inventering av "höstkollektionen". Nästa vecka SKA jag köpa strumpor och kallsingar till killarna, det har dom pinsamt dåligt med....

Tur i alla fall att jag har deras Eidkläder klara, även fast det kanske inte riktigt är det jag skulle valt till just Eid. A hade med sej joggingkläder till dom när han var här i somras. Då var kläderna både för stora och för varma men nu passar dom bra. Och dom är ju helt oanvända så dom funkar som Eidkläder. Visserligen brukar man köpa FINA kläder som barnen kan ha vid lite "bättre" tillfällen, men jag har absolut ingen lust att ge mej in i Eidklädshysterin nu. Vi gjorde ett försök förra söndagen och höll på att smälla av. Mellandagsrea i Stockholm är som en en droppe i havet i jämförelse med detta. Det var KÖ för att komma in i affärerna! Och iom att det aldrig står några priser på varorna i affärerna här var det KÖ för att kunna fråga efter priserna och sedan ännu mera KÖ för att komma fram till provrummet och så KÖ för att kunna betala. Marockanska köer är inte heller so svenska där folk står snällt på rad och väntar på sin tur. Här går köerna lite hur som helst och den som har vassaste armbågarna eller skriker högst kommer först. Det var på tok för många köer för min smak så det blev inga kläder köpta. Så dom får hålla till godo med nya träningskläder till Eidfirandet så köper jag nya finkläder till dom i Ceuta nästa vecka istället.

Barnen är lediga från skolan nästa vecka, i hela 10 dagar faktiskt. Skööööööööööööööööööönt! Då ska vi fixa iordning här hemma, vila och shoppa. Och så blir det nog några utflykter både till Tanger och Ceuta. Och varför inte till Castillejos för att shoppa i deras zouk som jag hört ska vara nått i hästväg? Det ska bli spännande att se någon annan zouk än dom gamla vanliga i Tetuán. Så räkna med en hel del foton och rapporter från nästa veckas äventyr.

5 kommentarer:

MariaD, Sverige sa...

Hoppas på att få se lite roliga kort då! Du har tydligen haft lite otur ett tag nu, och ditt kök är jag inte ett dugg imponerad av! ;))

Nejma sa...

Hejsan Maria!

Jaaaaa, jag hoppas vi får kul nästa vecka. Det behöver vi. Det är inte så roligt att ha det så vansinnigt rörigt som vi har det nu, det sliter på humöret. Iaf på mitt. Barnen bryr sej nog inte så mycket om röran i sen, men dom tycker att det är jobbigt att jag är sur och irriterad. Och det blir jag när det ser ut som det gör hemma just nu. Håll tummarna för att rörpelle kommer idag och att han kan fixa klart köket. Nästa steg blir sedan storstädning av köket och så slutligen inköp av köksmöbeln. Och sedan har vi bara det roliga kvar - att ställa tillbaka allt och återerövra resten av lägenheten. Härligt, härligt! *s*

Några speciella önskemål på foton/"reportage"?

/Nejma

Anna Malaga sa...

Jag tycker det är jätteskönt med mulet och regn. För nâgra dagar sedan stoppade jag undan de sista sommarkläderna och nu är det lângbyxor och strumpor som gäller!

Martina sa...

Hej vännen....det va länge sedan. Har du det bra???? Kramar i massor till dig

Nejma sa...

Anna - Visst kan det vara skönt med regn och rusk några dagar, men inte 4 månader i sträck! Jag tror att ni har lite mildare vintrar i Málaga, vi har ju samma sk*tväder som i Granada. När det är kallt är det KALLT och REGNIGT och det blir så oerhört fuktigt och ruggigt inomhus. Det tycker jag är jobbigast, att behöva frysa hela tiden man är inne och behöva bli blöt så fort man sticker nästan utanför dörren. Men men, med ordentliga kläder och varma täcken klarar man sej långt. *s*

Martina - Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej vännen! Det var inte igår! Jag har det jättebra. Skulle iof ha det bättre om mitt hem inte såg ut som ett totalt bombnedslag men annars är det jättebra. Mår faktiskt oförskämt bra. Men saknar dej! Funkar din blog nu? Har du MSN?

Kramar till er båda,
Nejma