fredag, oktober 13, 2006

Jag har yogat

ÄNTLIGEN! Det har alltid kommit en massa annat emellan som gjort att jag inte kommit mej för att plocka fram yogamattan och någon av mina DVD:er. Men i morse tänkte jag att jag har gjort slut på ursäkter och plockade fram mattan.

Det blev en timme "PowerYoga by Casall". Jag har inte kört det programmet på över ett år. Min första reaktion var - Åh, hjälp! Vad segt det var..." Programmet börjar med en stunds andning. Helt klart användbart för det är nog få av oss som verkligen tar oss tid varje dag för att djupandas. Så efter en liten stund försökte jag flyta med i andningen och det gick rätt bra. Sedan började själva träningsbiten. PowerYogan och Ashtanga Vinyasa yogan kör inte solhälsningarna riktigt lika så jag kände mej rätt bortkommen de första varven men till nästa gång jag kör PowerYoga hoppas jag att rörelserna sitter. Resten av träningen gick rätt bra, fast jag upptäckte att vissa muskler inte fått någon träning alls på alltför länge, för jag var stel som en pinne. Huvva!!! I morgon blir det helt klart ännu ett pass, jag BEHÖVER DET!

Jag har förresten fått förfrågan om jag skulle vilja starta eget som yogalärare. Det är ett gäng tjejer jag känner som vill lära sej yoga och dom vill ha nått "riktigt" att gå till, dvs en riktig studio. Hm.... Jag är definitivt inte redo för nått sånt, men visst drömmer jag om att utbilda mej till yogalärare och öppna eget. Bara jag hade pengar till att utbilda mej så skulle jag inte tveka. Men det finns bara två alterntiv - antingen åka på intensivutbildning i Spanien (vad gör jag med barnen under tiden?) eller köpa en sån där distanskurs och hoppas att den är värd pengarna. Jag tror mer på intensivkursalternativet, för på 2 veckor skulle jag kunna få min första titel och undervisning av en riktig yogalärare.... Och sedan året därpå skulle jag kunna gå steg 2, för att bli fortsättningslärare... Jaja, drömma kan jag ju alltid....

5 kommentarer:

Thérèse sa...

Du och barnen är väl i Sverige ibland? Där kan man ju också gå intensivkurs och bli yogalärare. Då kanske din man eller dina föräldrar kan ta hand om barnen medans du går kursen. Fast jag tror att såna kurser kan kosta en slant , du kanske skulle prova att vara yogalärare för tjejerna utan kurs. Det skulle säkert inte vara omöjligt om du har yogat ett tag.

Nejma sa...

Tyvärr är vi i Stockholm alldeles för kort tid för att jag ska kunna gå någon kurs. Efter årets julresa blir det nog ingen resa förrän tidigast till följande jul och jag misstänker att det inte finns några kurser under mellandagarna. Så alternativet är nog en kurs i Spanien... Dyrt är det oavsett var man än går...

Hur går det med din yoga då Thérèse?

/Nejma

Anonym sa...

Det låter ju som ett bra yrke att syssla med i Marocko. Du kan ta hand om alla stressade turister som kommer dit ner. Det kanske finns kundunderlag utöver det också, eller? Hur länge har du planerat att bo i Marocko, en viss tid eller för alltid? Ha en trevlig helg!

Nejma sa...

Hejsan Johanna!

Jag tror faktiskt att det skulle kunna gå att få ihop tillräckligt med kunder för att driva ett yogaställe här. Så kruxet är "bara" utbildningen och pengarna till att hyra lokal och skaffa inredning osv.

Vi blir nog kvar här länge. Vi har bott här i 1½ år nu så det ska bli intressant att åka till Sverige över jul. Få se hur barnen reagerar på att åka "hem" till Sverige och sedan åka "hem" till Marocko.

Ha en jättemysig helg du med!

/Nejma

Nille sa...

Hej Nejma, ville bara hälsa på och passa på att tacka för den välskrivna kommentaren om barn och flerspråkighet på min blogg.

Som du skrev så finns det chans att mina besökare inte letar sig ner för att kolla in nya kommentarer på ett så gammalt inlägg.

Jag tänker klistra in din kommentar som ett inlägg och referera till dig. vad du skriver om är så pass intressant och summerar ganska mycket om vad min blogg borde handla mer om.

Tack / Nille i Bangkok