tisdag, oktober 31, 2006

Nostalgitripp

I morse hittade jag en jättebra online radiostation, som BARA spelar 80-talshits. Wow! Snacka om nostalgitripp! *s* Jag har farit runt hela morgonen och städat till rytmerna av "Take on me", "Beat it", "Addicted to Love", "Take my breath away"och andra gamla godingar. Åh, vilket bra humör jag är på nu då! Solen skiner dessutom och det är rätt varmt. En underbar höstdag med andra ord. Ni hittar stationen här: http://music.yahoo.com/launchcast/stations/default.asp Man kan välja en massa olika musikstilar.

Vädret är ett lustigt kapitel. Undrar om det väljs utifrån barnens lov? Barnen var ju lediga i 10 dagar och det regnade varenda en - utom igår. Då var vi i Ceuta. Tur att vi åtminstone hann göra nått roligt under lovet. Ja ja, nu lär väl solen skina i några dagar. Eller hoppas det i alla fall, för jag har en massa smutstvätt som jag inte kunde tvätta förra veckan. Hur får man kläderna torra när det regnar både dag och natt? Jag har ju ingen torktumlare så det är torkning på taket som gäller. Iof har jag några linor på min inneterass också, men när det regnar är det så fuktigt att tvätten ändå behöver några dagar på sej att torka och då luktar den rätt skumt. Så det gäller att tvätta bort alla sommarkläder och vädra alla höst- och vinterkläder innan det börjr regna konstant. För vi har ju bara 2 årstider - antingen är det soligt nästan jämt eller så regnar det nästan jämt. I skarven emellan kan det vara lite blandade dagar, men från mitten av november fram till slutet av april får vi nog räkna med regn mest varje dag.

Idag har jag storstädat. När killarna är hemma så många dagar i sträck blir hemmet rätt eftersatt. Det finns liksom inte så mycket tillfällen till städning, dom är ju liksom ÖVERALLT och släpper ifrån sej sina kläder, leksaker, tidningar, böcker, spel och jag vet inte allt... Dessutom pysslade vi rätt mycket i helgen så nu hade vi dessutom fullt med pappersbitar och små blå klisterlappar överallt... Jag har hunnit med barnens rum, sovrummet och vardagsrummet. Nu ska jag flytta undan möblerna i matrummet och sopa och svabba halva och sedan göra samma i andra halvan. Tyvärr har inte alla köksgrejerna hittat hem till köket än, så matrummet är numera uppsamlingsplats för allehanda saker...

På tal om köket... Inget skåp ännu. Dom bara skrattar och skakar på huvudet när jag går förbi affären. Hm.... Få se om det blir nått skåp snart, annars får jag leta efter en annan affär. Jag vill inte ha lägenheten som ett bombnedslag hur länge som helst heller.

Idag går barnen sin första långa dag för det här läsåret. Mellan 8.00 - 16.15. Dom har 2½ timmes lunchrast mitt i. Mina barn äter i skolans matsal, för vi hinner inte hem för att äta lunch. Dom äter bra mat i matsalen så jag är nöjd. Killarna gillar dessutom skolans mat så jag vet att dom får i sej bra näring. I början tyckte jag att det var dyrt, 35 DH/dag (ungeför 29 svenska kr), men det är samma pris i år som i fjol och då börjar det kännas mer prisvärt. Dom får en förrätt, varmrätt och efterrätt varje dag. Det kan vara t.ex. linser, stekt fisk + ris och frukt/yoghurt. Det enda mina baarn tvärvägrar att äta är flan. Det känner dom till på skolan så dom brukar få yoghurt istället. Det är rätt mycket barn som äter på skolan, runt ett 50-tal, så dom har gott om kompisar att leka med på lunchrasten. En sak som jag gillar med att dom äter på skolan (förrutom att dom slipper stressa) är att dom ansvariga för matsalen ordnar grupplekar för barnen innan lunch och så brukar dom ha någon fysisk lek innan det ringer in . Det gör att mina barn egentligen får lite gymnnastik varje dag, förrutom dom 2 timmar gymnastik dom har varje vecka. Det är bara nyttigt för barnen att röra på sej varje dag, helst som dom oftast är ute i friska luften. Och dom små barnen leker med dom stora, det är bra för alla inblandade. Jag tror faktiskt inte att det förekommer någon mobbning på barnens skola, för sammanhållningen är rätt bra över klassgränserna.

6 kommentarer:

Maria, Sverige sa...

Lien fundering (vet att det varit uppe innan, men minnet är ju som det är ;)) Hur mycket är 35 DH?

Nejma sa...

Hoppsan! Det borde jag ju ha skrivit så klart. Ändrar det på stört! 35 DH är ungefär 29 kr.

/Nejma

Maria, Sverige sa...

Oj! Ganska mycket pengar är det väl, om man bor i Marocko? Fast är det så riktig mat kanske man ioförsig kan nöja sig med något enklare middag.

Nejma sa...

Ja, 35 DH är ganska mycket pengar. Jag har ju 2 barn så för min del blir det ju då 70 DH/dag. Skulle jag hämta barnen och äta ute på restauang skulle vi kunna äta alla 3 för den summan, iaf om vi åt på nått enklare ställe. Och om vi istället åt hemma hade den summan räckt till åtminstone 2 måltider för oss 3. Så jag vet många som inte låter sina barn äta på skolan av ekonomiska orsaker. Men jag ser det som en investering i barnens välbefinnande så även om jag måste dra in på annat för att få ihop pengarna tycker jag ändå att det är värt det. För en stressfri dag och ordentlig hemlagad (nåja, nästan "hemlagat"... Inga halvfabrikat i det köket iaf, så även om dom lagar mat åt över 50 pers/dag så är allt lagat från grunden) mat är värt sitt pris tycker jag. Och så hinner barnen leka med kompisarna. På kvällarna hinnor dom inte det, B har alltid en massa läxor och när dom är gjorda är det nästan läggdags.

/Nejma

Agnes Valonia sa...

Please Check Our New Products... Let's Join With Us http://www.bolavita.org/

Desya Wub sa...

Please Check Our New Products... Let's Join With www.sabungayam.us