fredag, november 03, 2006

Äntligen helg igen!

Det är fredag kväll och nu är vi lediga i 3 dagar. Det är en marockansk helgdag på måndag så då är vi lediga igen. Det ska bli skönt! Ibland kan jag tycka att det är jobbigt med helgen, för då ska barnen sysselsättas för annars klättrar dom på väggarna och driver mej till vansinne. Men den här helgen är vi alla lite lagom trötta och vädret är inte det bästa, så vi har redan bestämt att det nog blir en hel del pysslande hemma. Jag har dessutom storstädat hela lägenheten så det är rätt rent hemma.

Killarna slutar redan kl. 12 på fredagar så vi åkte till Marjane efter skolan. Det tar ju sin lilla tid, för bara att lämna skolans område brukar ta en halvtimme. *s* Det är många kompisar att säga "hej då" till och mycket att prata om. Dom ska ju inte ses på hela 3 dagar och det är ju en smärre evighet i barnens värld. *s* Det känns bra att se att barnen har så många kompisar. Och jag har ju också en stor del av mitt sociala liv på skolan, så medan dom pratar med sina kompisar pratar jag med mina. Det är nått jag saknade under dom veckorna när killarna fick skjuss både morgon och kväll, för mitt sociala liv blev ju mycket mer begränsat.

Det blev en hel del handlat på Marjane fast jag inte tänkt köpa nått alls. Hm... GÅR det att åka till Marjane utan att bränna en massa pengar? Tror inte det... Jag fick iaf hem videoband, CD-skivor, kryddor (hittade stark curry - hurra!!!), en massa instant noodles (*mums*), fina avocados (lite omogna men dom är säkert perfekta till middag på tisdag), chips och salta pinnar (japp, vi ska se på film och mumsa på onyttigheter om det regnar mycket nu i helgen), linser, pasta, batterier och en massa annat nyttigt. Jo, jag köpte 2 engångskameror till barnen. Det är sökert ingen vidare kvalitet på dom, för dom kostade bara 15 DH/styck men det kan va kul för barnen att ta sina egna foton. Dom går nämligen i mina fotspår och pysslar och scrappar dom med. Det är jättekul att kunna ha en gemensam hobby!

När vi skulle åka hem började det vräka ner. Det fullständigt forsade ner och regnet dundrade mot taket. Vi hade givetvis bara med oss ett litet paraply så det var liksom ingen idé att ens försöka ta oss hem. Men så snart det blev uppehåll kikade vi ut och fick syn på en gul taxi. Vi rusade dit och åkte till taxihållplatsen mot Martil. Och där stod flera taxibilar inne och pga regnet var det en massa folk i rörelse, så det dröjde inte många minuter innan vår taxi var full och kunde köra iväg. Jag tror att vi bräckte vårt rekord idag, vi var hemma på lite drygt en halvtimme trots mycket trafik.

Nu har vi flera dagars lugn framför oss. Det ser jag fram emot. Jag ska scrappa, göra julkort, läsa en bok jag lånade på skolbiblioteket i tisdags, slappa och se på TV. Och hjälpa G med hans nya pussel. Han har köpt ett pussel för sina sparpengar. Det har 350 bitar så det lär ta honom en stor del av helgen att få ihop det. *s*

4 kommentarer:

yasmine sa...

Hej!

Vad roligt med ledighet. Skulle själv behöva lite. Vad är det för helgdag på måndag?

Jag tror att jag läste någonstans på bloggen att du kan arabiska. Tog det lång tid för dig att lära sig? Gjorde du det i Marocko eller innan du kom dit? Själv skulle jag gärna vilja lära mig arabiska. Kan endast enstaka ord =))

Nejma sa...

På måndag firar man "Gröna Marchen", till minne av att tusentals marockaner marcherade till Sahara för att visa att det är en del av Marocko.

Jag pratar fruktansvärt dålig arabiska men jag hänger med rätt bra i vardagssamtal och jag pratar hellre än bra. Men det blir bättre! Jag kunde läsa och skriva innan jag flyttade hit, resten har jag lärt mej här. Jag gillar arabiska, jag tycker att det är ett vackert språk. Men huvva vad svårt det är!

Lycka till med arabiskan! Det tar tid att lära sej men är helt klart värt det den dagen man kan det.


/Nejma

Tonårsmorsa sa...

Hej vännen! Kommer in för att önska dig en trevlig helg och lämnar e stor kram!

Nejma sa...

Hejsan Fatou!

Tusen tack! Hoppas att din helg också blir lugn och skön.

Stor kram tebaks,
Nejma