lördag, november 04, 2006

Skolmatsedel

Igår fick B hem nästa veckas skolmatsedel. Jag säger bara "wow!" för det är nått dom lovade hela förra läsåret men det blev aldrig av. Jag hoppas att dom kan hålla det hela året ut, för det är en otrolig hjälp i matplaneringen hemma att veta vad dom ätit/ska äta. Jag vet ine hur många gånger dom fick samma mat till lunch och middag förra året, helt enkelt för att jag inte visste vad dom skulle äta.

Nästa veckas meny ser ut så här:

TISDAG: linser med kött + stekt fisk + äpple och chokladdryck

ONSDAG: spagetti med tonfisk + kycklingfilé + yoghurt

TORSDAG: potatisomelett + grönsaksmos + flan

Det ser bra ut tycker jag. Nu vet jag att dom kommer att vara lite småhungriga på torsdag för G gillar inte omelett och B tvärvägrar att äta flan. Tur nog så gillar båda grönsaksmos. Men det är lika bra att jag planerar in någon kaloririk rätt till på torsdag. Jag har inte lyckats göra någon månadsmatsedel ännu. Måste nog sätta mej med det nu. Det gör ju faktiskt mitt liv så mycket enklare. Jag ska bara fixa en kopp te först och sedan åker tänkarmössan på! Tur nog kan jag repetera en del gamla godingar från förra månaden så jag behöver ju inte hitta på 30 nya rätter. Arla och Tasteline brukar ha bra förslag. Få se vad jag hittar på...

2 kommentarer:

yasmine sa...

Tänk om jag hade sådan mat när jag gick i skolan, då är jag säker på att jag åt mycket fler gånger i skolmatsalen.

Otroligt att de blandar fisk tillsammans med kött. Det gör man inte i Sverige. Det är alltid antingen eller.

Nejma sa...

Hejsan Yasmine!

Ja, barnens skolmat tycker jag är bra! Näringsrik (det gillar jag!) och god (det gillar barnen). *s* Och dom får ta om så många gånger dom vill av den första rätten, s´å dom blir ordentligt mätta.

Visst känns det lite mysko att blanda kött och fisk men det är en vanesak. *s*

/Nejma