tisdag, november 07, 2006

Om jag hade pengar...

Mina föräldrar var i Spanien i mitten på oktober för att hälsa på släkten i Tarragona. Tyvärr hann dom inte hit ner och vi kunde inte åka upp, men dom postade ett underbart paket till oss. Det var knökfullt med godis (hmmmm... Vart tog lakritsen vägen? *s*), en film till killarna, en massa scrapsaker till mej... Dessutom hade hon lagt ner Pandurokatalogen till mej. Jag säger bara "O-h m-y G-o-d-!!!" som Janice i "Vänner".

Jag satt häromkvällen och började kryssa för alla grejer jag skule vilja köpa. I och med att jag är en stämpeltok så började jag med att kolla på stämplarna. Halvvägs genom katalogen tänkte jag att jag skulle kolla hur mycket det skulle gå på. OH HJÄLP! Över 2000 spänn!!!! Och det är alltså bara stämplar.... Jag ska nog inte skaffa mej ett Visakort, inte om jag ska våga mej i närheten av Panduro eller någon stämpelbutik i alla fall... Tur att jag har lite pengar sparade, så några stämplar kommer det helt klart att bli när jag ska ut på shoppingtur i Stockholm, men kanske inte för över 2000 i en och samma butik... Det känns ju lite fel att bränna alla pengarna i första affären...

Någon scrappare/stämplare som kommer att vara i Stockholm över jul och som känner för att hänga med på en shoppingtur? Jag har ju inte shoppat i Styockholm på bra länge nu, så jag har inte så bra koll på alla nya ställen som dykt upp. Har ni några tips?

7 kommentarer:

Frida sa...

Hejsan

Om du vill drömma dig bort lite mer kan du gå in på http://www.annasscrapbooking.e-butiken.se/

Happy scrapping
MVH
Frida

Yasmine sa...

Hej!

Det dyker upp hela tiden något här och där. Lite svårt att säga. Det är bara ta en runda på stan. Beror på vart du brukar vanligtvisst shoppa.

För mig blir det nog i stan, typ runt Drottninggatan, Gallerian. Man kan ju hitta ganska mycket där och det är nog närmast till mig.

Kanske en lite för personlig fråga men hur försörjer du dig i Marocko. Vad jag vet är det ganska ont om jobb och sånt. Jag nämligen tänker själv hur vi ska klara det om vi kommer bo i Marocko.

Ha det så bra!

popsan sa...

Vad kul kommer du att vara i sverige i jul.....

Jag kommer också besöka panduro för att inhandla matrial till min hobby...fixar smycken...
Vi kanske kan ta en fika och sedan hjälpa varandra att inte skena iväg inne på panduro....
Kram

Nejma sa...

Frida - Tack för tipset! Det fanns mycket fint där. *s* Synd bara att pengar inte växer på träd...

Yasmine - Jag försörjer mej inte. *s* Det gör min man. Jag är hemmamamma. Det är som du sägr rätt ont om jobb här i Marocko, men jag har faktiskt flera på G. Problemet för mej är snarare att jag inte tycker att jag har TID att jobba just nu, jag har så fullt upp med annat. *s* Men i framtiden börjar jag nog jobba igen.

Popsan - Men du, det skulle bara vara sååå himla kul! När kommer du att vara i Sthlm? En fika och vända på Panduro låter enormt kul. Så du gör egna smycken? Åh, det verkar ju så himla kul! Skulle jag ha tid/pengar skulle jag vilja prova på det, men jag har nog tillräckligt med hobbysar redan. Jag hinner ju knappt med dom jag har och jag hinner absolut inte med att jobba just nu. *s*

Kram,
Nejma

popsan sa...

Jag kommer den 18 december och stannar till den 30 december....

Min mail är popsan@spray.se. maila mig så att jag får din mailadress så jag kan maila dig mitt svenska mobilnummer....vad kul...

Yasmine sa...

Hej!

Tack för ditt svar. Vet du om det är svårt att hitta ett jobb för en svensk? Jag antar att man måste kunna arabiska och franska för att ha någon som helst chans.

Även om min man kommer kunna att försörja mig så skulle det kännas skönt att göra någonting ändå och inte bara vara hemma och ta hand om hemmet. Jag är inte hemmafru typen =))))

Nejma sa...

Popsan - You've got mail! *s*

Yasmine - Det är svårt för ALLA att hitta jobb i Marocko. *s* Fast det börjr visst bli bättre nu säger dom, så det går åt rätt håll. Allt beror ju på vad du har för utbildning och vilken sorts jobb du vill ha. Att kunna arabiska och franska är ju ett klart plus, speciellt marockanskan för att slippa känna sej isolerad och kunna ha ett välfungerande socialt liv. Men om du t.ex. söker jobb som engelskalärare så klarar du dej rätt okey på engelska. Så allt är ju relativt.

Om din man kan försörja dej och du vill ha ett jobb bara för att komma ut och slippa vara hemmafru så finns det massvis med ideella jobb, t.ex. som frivilliglärare eller på barnhem. Så vill du jobba så hittar du jobb. Problemet är väl snarare att du kanske inte får nått betalt. Men om du inte är i behov av pengarna så hittar du säkert nått att sysselsätta dej med.

/Nejma