lördag, december 30, 2006

Resan till Sverige

Resan till Stockholm gick jättebra! Den var llång men trots det kändes det aldrig jobbigt utan mest bara kul och spännande. Killarna uppförde sej exemplariskt och tyckte nog att det var lika kul som jag.

Vi började resan förra fredagen, den 22:a. En kompis hade lovat hämta oss kl, 8 för att köra oss till 10.30-båten (spansk tid, dvs samma som Sverige). Vi klev upp lite efter 5 (det var ändå ingen som kunde sova längre, fast vi hade kunnat göra det). Gasen till varmvattnet tog slut preciiiis när jag klev in i duschen så jag fick duscha och tvätta håret i verkligen ISKALLT vatten. Piggnar man inte till av den väckningen lär man nog aldrig bli riktigt pigg. *s* Fast just då kändes det inte så kul....

Vi klädde på oss och fixade klart hemma. Jag packade ner det sista. Egentligen hade jag tänkt kila ner till bageriet och köpa bullar, men iom att killarna var så uppspelta och jag var så trött ville jag inte gå hemifrån och lämna killarna ensamma när vi precis skulle åka, så vi bestämde oss för att äta frukost på vägen istället.

Kompisen kom först 8.20 så vi kom inte iväg förrän 8.30. Nu blev det tight om tid! Fast han tog det lugnt, kolugnt.... Så klockan var över 9 när vi kom fram till gränsen. Och givetvis fastnade han i passtämplingen och blev stående i en kö i över en halvtimme. Så vi kom till hamnen först efter det att båten gått.... Jaha, det började ju bra! NOT... Men men, vi köpte biljett till nästa båt istället. Den skulle gå 11.30. Tidigare fanns det bara 2 luckor och man kunde köpa biljett till alla båtlinjerna på samma ställe. Biljetten gällde dessutom till alla båtarna. Numera finns det 4 företag som kör över sundet och biljetterna gäller bara till respektive företag. Helt klart en försämring för passagerarna tycker jag. Men men, vi fick våra biljetter till slut och skulle åka med båten som gick 11.30.

Killarna tyckte att det var jättekul att åka båt! Fast hjälp vad det gungade! Och killarna ville så klart fara runt och kolla på hela båten så det blev en billig fylla.... Jag var alldeles yr när vi kom fram till Algeciras.

I Algeciras gick vi direkt till busstationen - trodde jag! Det visade sej att dom hade byggt en ny station bara för ett år sedan eller så, så vi gick ju såklart åt fel håll. Men vi fick en promenad i Algeciras centrum och det var ju lite mysigt det med. Den nya busstationen är jättemodern och såg stor ut, till skillnad från den gamla som bestod av ett enda rum och en bar i anslutning till stationen. Jag ville ha biljetter till nästa direktbuss men inte vet jag om jag var otydlig eller om biljettkassörskan var förvirrad, för hon sålde biljetter till bussen 14.15 när det fortfarande fanns tid och plats till att ta bussen 13.15. Så jag gick och pratade med chaffören och efter lite väntan fick vi kliva ombord på direktbussen till Malaga. Tänk, allt går att fixa i Spanien bara man pratar lite... "Hablando se entiende la gente". *s* Jag sov mest hela tiden fram till Marbella. Jag hade aldrig åkt direktbussen tidigare. Den tar 1 timme 45 min. När jag åkte sist tog det 5 timmar mellan Málaga och Algeciras. Liiiite skillnad!

När vi kom fram till Málaga ringde jag till barnens kusin. Han kom några minuter senare och då gick vi direkt till McDonalds för att äta frukost/lunch/mellanmål. Sedan gick vi hem till kusinen för att lämna väskan. Efter att ha vilat lite gick vi ut på promenad i Málaga centrum. Vi hann med en hel del saker - vi kollade julskyltningen, gick en sväng i gamla Málaga, vi var på El Corte Inglés, på en julmarknad, på Eroski.... Till slut gick vi förbi en brödaffär och köpte bröd och skinka så jag kunde fixa mackor till middag. Det var en mysig promenad och killarna var så glada över att träffa sin kusin igen. Själv tyckte jag att det var skönt att vara hemma i Spanien igen. Efter middagen gick vi och la oss. Kusinen gick ut med sina kompisar och vi blev ensamma hemma. Men vi somnade som stenar och sov hela natten.

Nästa morgon ringde väckarklockan 7.30. Huvva, vad det kändes tidigt! Vi klädde på oss, plockade ihop våra saker och följde med kusinen till tågstationen. Det blev lokaltåg till flygplatsen. Enkelt och bra! Fast det funkar nog inget vidare om man har mycket bagage, för det är en väldans massa trappor. Vi kom till flygplatsen redan innan 9. Vårt flyg skulle gå 11.55, så vi hade gott om tid. Enligt biljetten skulle incheckningen öppna minst 2 timmar innan planets avgång. Vi gick en sväng på flygplatsen först för att se vad som fanns. Vi shoppade lite och kollade på folk. Sedan ställde vi oss i kö vid incheckningen. En halvtimme senare stod vi kvar i samma kö, fast nu var den betydligt längre. Först 2 timmar och 5 minuter innan planets avgång öppnade dom incheckningen. Jo man tackar, punktligt och bra! För visst, dom öppnade minst 2 timmar innan.... *ironisk*

Säkerhetskontrollen gick bra, trots att ett skärp försvann i scannern. Eller försvann gjorde det inte, men det trasslade in sej i en väska så det syntes inte när det var dags att klä på oss igen. Numera måste man ju ta av sej sina ytterkläder och tömma sina fickor. Helt okey tycker jag. Men lite smått förvirrande är det ju när man har flera väskor och två barn att ha koll på och folk som är stressade runt omkring och försöker tränga sej före. Till slut visste jag knappt vart jag skulle kolla - på väskorna, på barnen som for omkring, leta efter skärpet eller försöka klä på mej.... Men men, efter några minuters förvirring var vi igenom kontrollen med alla väskorna i behåll och med kläderna på. Sedan började det roliga - kolla i affärer och shoppa! Det blev en intensiv timme. Vi köpte en sandwich som vi delade på, det fick bli vår frukost. För huvva vad dyra dom är - över 5 euro för en sandwich! Dom är lika dyra oavsett vad man har på, så vi valde en med lax. Gott gottigottgott! Vi sprang runt som tättingar och kollade i alla butiker. Och vi hade hur kul som helst!

Själva flygningen gick bra. Jag var jättetrött och hade helst sovit en stund, men jag ville inte missa filmen. "Djävulen bär Prada" med Meryl Streep, en jättebra film! Fast det kändes lite ovanligt att se en film med orginalljud och på engelska. Jag är ju så van nu vid att se på dubbade filmer. Barnen hade köpt en HINK med godis på flygplatsen så dom var fullt upptagna med att spela Game Boy och smälla i sej karameller. Så det var en lugn och trevlig flygresa.

På Arlanda stod min man och mina föräldrar och väntade på oss. Det var sååååå underbart att träffa dom igen!!!! Vi åkte hem till mina föräldrar och stannade där i 2 dagar innan vi åkte hem till min mans lägenhet. Och här är vi nu.

Inga kommentarer: