söndag, december 31, 2006

Nyårsfirande

Idag är det årets sista dag och om mindre än 5 timmar har vi ett nytt år. Själv tycker jag att hela nyårsgrejen är lite överreklamerad, för vad är det som förändras egentligen? Det är ju samma kalla, trissta väder och så fort man återhämtat sej från den möjliga baksmällan återvänder man till samma gamla vardag. Jag brukar fira första skoldagen istället, det tycker jag är en mycket större grej att fira.

Vi kommer inte att fira nyåret speciellt mycket i år heller. Just nu sitter maken och barnen och ser på spansk TV. Det är en nostalgitripp, dom visar klipp från spanska barnTV de senaste 50 åren. Det är superkul att se!!! Vilka minnen det väcker!!! Min man är ju uppväxt med spansk TV och jag har ju sett på TV varje gång jag varit i Spanien, så jag har ju också mina minnen av spansk barnTV. För er som är insatta i spansk TV, just nu är det Espinete som blir intervjuad. Jag tror att "El Barrio Sésamo" måste vara det bästa barnprogrammet som någonsin gjorts i Spanien, en motsvarighet till "Fem myror är fler än fyra elefanter". Min B lärde sej att läsa och räkna tack vare "El barrio Sésamo". Så mina barn har ju också växt upp med spansk barnTV, dom är ju tredje generationens spanjorer.

Om en stund ska jag fixa middag. Det blir grönsakswok med sötsur sås. Allt färdigt för stekpannan. Det är ju så LÄTT att laga god mat i Sverige, det är ju bara att öppna några burkar och påsar med djupfryst mat. *s* Usch, jag håller på att bli riktigt bortskämd med maten här. Matlagningen här är ju en riktig lyx. Fast det vete fåglarna om det i slutändan är så nyttigt med burkmat... Men det kan vi ta en annan dag...

Tolvslaget ser vi som vanligt på spansk TV. De senaste 10 åren har vi alltid sett på tolvslaget från la Puerta de Sol i Madrid, så det lär vi ju göra i år med. Tyvärr har vi inte tänkt på att köpa druvor och vi har ingen cava, så vi får skåla i mjölk istället. Men det går ju det med. *s*

GOTT NYTT ÅR ALLIHOPA!!!! Var ni än befinner er i världen och hur ni än firar eller inte firar det nya året.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Efter att ha laest din blog i ett straeck, kan jag bara saega att du aer fenomenal och maaste vara en otroligt psykiskt stark maenniska. Hoppas du fortsaetter med din mycket intressanta blog!

Anna Malaga sa...

Gott Nytt Âr till er ocksâ!! Jag har en liten utmaning till dig pâ min blogg!