söndag, januari 14, 2007

Packar upp

Jag antar att fler än en är nyfikna på vad det är jag har släpat med mej ner till Marocko egentligen. Tyvärr är det mycket av det som stod på min önskelista som inte kom med ner, men istället fick jag med mej en massa annat som också är bra.

Idag har jag plockat upp en hel del saker, så nu är det bara en enda väska som står nästan orörd. Men min säng är totalt överfull med grejer, för min kompis kom över med sina barn. Hennes barn är helt underbara men hennes 5-åriga dotter älskar att gå husesyn och kolla i alla skåp och lådor. Hade hon fått tag på mina ouppackade väskor hade dom snabbt varit uppackade och kontrollerade. Så jag tog det säkra före det osäkra och släpade in allt i sovrummet innan dom kom hit. *s* Så just nu är det inte en chans att jag ska kunna sova i min säng i natt. Jag får antingen sova på soffan (*brrrr* det blir kallt i vardagsrummet frammåt morgontimmarna) eller dra igång Operation Röjning så jag åtminstone får plats att ligga på sidan och sova.

Ur mina väskor har jag bl.a. plockat upp 7 par skor/stövlar, 3 gardiner (som tillsammans vägde 6 kg!), ett halvt kilo citronpeppar, rätt många stämplar (30+ för att vara lite mer exakt), lite scrappapper, mycket kläder, lakan, badhandukar, lakrits, svenska tidningar till barnen, julklappar, medicin, presenter, en apparat som torkar skor & stövlar, köksgrejer, böcker, barnens läxor, smågodis, värmeljus och en väldans massa annat.

Klockan är nu 22.30 här i Marocko och barnen har sovit i lite drygt en timme. I morgon är det skoldags igen. Barnen hade svårt att somna. Det är nog lite pirrigt att gå till skolan när man varit borta i 3 veckor. Och så är dom ovana vid att behöva sova en bestämd tid, det har ju varit totalt hela havet stormar med våra rutiner de senaste veckorna. I morgon går barnen dessutom extra lång dag, för B har musik efter skolan och G har biblioteksdag. Det betyder att vi kommer att komma hem först någon gång mellan 18 - 18.30. Stackars mina små troll! Dom lär somna som stenar efter middagen. Tur att B:s musiklektioner slutar om 2 veckor så vi slipper så långa dagar i fortsättningen. Jag tror inte att mina barn är redo för extra aktiviteter ännu. Men för väldigt många barn ser varje dag ut så här. Inte bara här, utan även i Sverige. När jag jobbade på fritids var det alltid barn kvar till 18 och med tanke på att skolan började 8.15 så betyder det att dom tillbringade 10 timmar eller mer av sin dag på skolans område. Det är en lång "arbetsdag". Mina barn tillbringar lite drygt 8 timmar/dag i skolan 4 dagar/vecka och 4 timmar varje fredag. Helst skulle jag vilja att dom fick sammanhängande schema så dom skulle slippa äta i skolan och gå mellan 8 - 14 istället. Så har dom ju det på väldigt många skolor på fastlandet och även på andra spanska skolor här i Marocko, men inte på vår skola inte... Förr eller senare kommer det säkert att gå igenom, för det är ju så mycket bättre för alla inblandade. Tills dess har vi detta knäppa schema. Fördelen med att barnen har över 2 timmars lunchrast är att mina barn hinner leka med sina kompisar mitt på dagen när dom ännu har mycket ork och spring i benen, så dom får en ordentlig paus från skolarbetet.

Nu har min kladdkaka blivit klar så jag ska logga ut och röja i sovrummet så jag kan sova. I morgon är en ny dag!

7 kommentarer:

yasmine sa...

Hej!
Ja, det verkar som att du verkligen hade mycket packning med dig. När jag började läsa inlägget så kom jag på att jag kanske borde kolla upp hur mycket jag kan ta med mig. Jag brukar ha alltid övervikt annars. Fick veta att jag och sonen får ha 40 kg (ganska skönt var det), jag tror inte att jag kommer överskrida det.
Får jag fråga varför behöver du alla dessa stämplar? När jag hör ordet stämpel så tänker jag på Marocko och kravet att ha tusen olika stämplar på papper men blev lite nyfiken vad du ska använda de till.
Lycka till med uppackningen!

Nejma sa...

Hejsan Yasmine!

*s* Nääää, det är inte SÅNA stämplar jag har köpt! Mina stämplar är "pysselstämplar", med motiv av snögubbar, barnvagnar, blommor, djur, snöflingor, osv. Jag gör handgjorda kort, typ julkort, grattiskort och sånt, och då använder jag stämplarna för att stämpla motiv som jag sedan färglägger.

Vart är det ni ska åka?

Kram,
Nejma

yasmine sa...

jaha, då förstår jag. De är ju söta så jag förstår att har köpt massa sådana. Ganska praktist och roligt att göra egna kort.
Vi ska till Marocko på måndag, så det ska bli spännande. Kan inte vänta mig. Ska bli roligt att verkligen se landet som jag har hört nu så mycket om.

Boella sa...

Hej Nejma, oj jag skrev min kommentar till det förra inlägget. Min mejladress är: boella@telia.com förutom gmailadressen.
Söker penpals. Skriv gärna.
Min blog skrev jag om i förra inlägget.
MVH
Boel

Pumans dotter sa...

Citronpeppar? Finns det inte gott om kryddor i Marocko?

Nejma sa...

Boel - Tack för erbjudandet om att bli din brevvän men jag måste nog avstå. Jag hinner knappt ens med att skriva till mina närmaste så att skriva till folk jag bara träffat på nätet är nog rätt omöjligt just nu. Men det är kanske någon annan som nappar?

Pumans dotter - Visst är Marocko kryddornas mecka men det gäller bara "rena" kryddor, inte kryddblandningar. Och just citronpeppar verkar vara ett okänt fenomen här, så nu har jag så det räcker en tid frammöver. *s*

/Nejma

tolken sa...

Här kommer ett erbjudande till Nejma! Kolla min blogg om du vill hänga med på månadens inlägg!
Hej!