lördag, mars 17, 2007

Idag gäller det!

Klockan är nu efter midnatt och jag ska gå och lägga mej. Om några få timmar ringer väckarklockorna igen, för nya utmaningar. ÄNTLIGEN börjar jag jobba!!! Det har varit en hektisk vecka, minst sagt. Jag har tillbringat varje tillgänglig stund med näsan i mina böcker, jag har sökt på nätet och jag har skrivit rent anteckningar. Det har definitivt inte blivit mycket sömn och det lär det inte bli i natt heller, men förhoppningsvis går det bra på jobbet ändå.

Det ska bli spännande att se hur det blir. Jag vet inte hur många elever jag får i morgon eller vilka förkunskaper dom har eller hur många datorer vi kommer att ha eller vilka operativsystem och program som är installerade på datorerna. Det kommer helt klart att bli en utmaning! Jag hoppas på 5 datorer i alla fall och inte fler än 20 elever. Helst skulle jag vilja ha 2 elever på varje dator, men det är helt klart en önskedröm. Vi får vara glada för det lilla vi har...

Det har varit mycket strul med den här kursen. Datumen har flyttats fram och tillbaka, önskemålen om kursens inriktning och nivå har ändrats varje vecka och antalet kurstillfällen likaså. Så det är egentligen först den här veckan som jag verligen har haft nått konkret att gå på och då blir det ju som det blir - stressigt värre! Ja ja, det får bli som det blir. Jag har iaf skrivit ihop 20 sidor anteckningar så material att arbeta med har jag. Vi får se om vi hinner igenom allt eller om jag varit alldeles för ambitiös. Jag har ju aldrig lagt upp endatakurs tidigare.

På söndag blir det ännu mindre vila! Då ska vi iväg på utflykt hela dagen och sticker hemifrån vid 7 på morgonen. Jag tror att vi är hemma igen kring 8-tiden på kvällen, så det blir en lång dag. Kameran kommer givetvis att packas ner och ett inlägg om utflykten kommer nog på måndag.

Ha en trevlig helg allihopa!

En specialhälsning : Lena - det var synd att vi inte kunde chatta men jag var tvungen att äta mat och sedan springa iväg på möte på jobbet.

3 kommentarer:

Anna Malaga sa...

Lycka till! Det ska bli spännande att höra hur det gick!

Pumans dotter sa...

Jättespännande! Lycka till med nya jobbet! På vilket språk ska du undervisa, spanska?

Nejma sa...

Anna - Tack för lyckönsningen! Det gick jättebra igår! Jag ska skriva mer om det - i morgon....

Pumita - Tack! Jag undervisar på spanska, fast några av mina elever som jag har nu är inte så bra på spanska så då blir det att använda lite engelska, franska och marockanska också. ;-) Allt går med lite tålamod....

/Nejma