söndag, mars 18, 2007

Zarqa

Idag har vi varit på utflykt till en liten pytteby i bergen som heter Zarqa. Vi var ett gäng på över 20 personer som tog bussen upp i morse. En av killarna hade tagit reda på att bussen skulle gå 8.30 från Chellal, men tror ni det kom någon buss då? Givetvis inte! Först runt 9.15 kom bussen och vi kom snabbt iväg. Bussen blev full och stannade knappt vid dess vanliga vändplats (alla bussarna kör till en viss rondell, stannar där i en kvart ungefär och kör sedan tillbaka samma väg för att komma ut ur sta'n på samma ställe som man kom in). Förrutom vårt gäng var det ett annat gäng med och så några bergskvinnor. Det blev allsång på bussen. Japp, ibland är det underbart att bo i Marocko.

Vägen upp till Zarqa är inte särskilt lång, men den är kringelikrokig. Samhällena man passerar igenom är så små att man knappt hinner in i ett samhälle innan man kört ut ur det. Husen står dessutom så tätt intill vägen att man emellanåt fick känslan av att bussen skulle köra rakt in i någons hus eller förråd. Det är bara en 10 km mellan Tetuán och Zarqa och man kan faktiskt gå hela vägen. Jag tänker faktiskt göra det så snart det blir lite varmare. Tänk vilken härlig början på utflykten! Jag som älskar att promenera!

Zarqa är känt för sitt vattenfall. Just idag var det inte sååå mycket vatten, det är vattenbrist, men det var ändå gott om vatten i den naturliga poolen som finns nedanför fallet. Det var gott om folk som BADADE! *brrrr*

Vi klättrade i bergen i över 4 timmar innan vi satte oss och åt vår medhavda mat. Det blev mackor och allmänt knytis, så jag blev så mätt efteråt att jag nästan inte kunde röra mej. Klockan 16 går bussen ner till stan igen så då åkte vi hem. 5 timmars frisk bergsluft är rätt lagom.

Nu har jag jätteont i hela kroppen, jag känner mej helt mörbultad. Jag undrar just hur vi ska må i morgon, när träningsvärken sätter in... Det är tur att killarna har ledigt från skolan så vi kan ta det lugnt.

Här kommer lite foton från Zarqa:


4 kommentarer:

Anonym sa...

Åh vilka vackar bilder. Vilket härligt landskap.
Jag förstår att ni hade en underbart härlig dag.

Kram, Åsa

Nejma sa...

Hejsan Åsa!

Ja, vi hade en jättemysig dag uppe i bergen. Det var en precis lagom utflykt. Lagom långt från stan, lagom lätt att ta sej dit, lagom med aktiviteter, lagom tung packning, och lagom med mat (nja, lite för mycket blev det ju så klart när man skulle smaka på allt alla hade med sej). Vädret var helt perfekt - inte för varmt och inte för kallt. Jag hoppas vi kan åka upp snart igen.

/Nejma

Pumans dotter sa...

Underbara bilder! Det måste ha varit en supermysig utflykt! Kan än en gång konstatera att jag bor på fel ställe. ;)

Anonym sa...

Hej. väldigt fina bilder och intressant att läsa om erat liv och resor. Men det jag egentligen undrar över är om du möjligtvis vet någonstans där man kan hitta statistik om hur folk reser till och inom Marocko, ur turistperspektiv. Jag håller på och gör ett arbete i skolan om Marocko...
Hälsningar Maria