måndag, mars 26, 2007

Lika varmt här som där

Enligt väderflickorna här på sidan är det just nu 14 grader varmt i både Tetuán och i Stockholm. Det är rätt fantastiskt tycker jag, för det händer inte speciellt ofta.

Idag har vi en regnig dag. Det har varit mulet hela dagen och för en stund sedan fullkomligt VRÄKTE det ner! Det regnade så häftigt att vattnet t.o.m. trängde sej mellan träramarna i fönstren så det kom in vatten!!! Det ger en en idé om hur häftigt vädret kan vara här. I trappen rann en strid ström med vatten, så idag har trappan blivit självstädad. Det är en liten springa under dörren till takterassen och när det regnar mycket kommer det in vatten. Men idag var det alltså mycket vatten som rann i trappen. Om en stund ska jag gå med borsten och sopa undan vattnet så det inte blir kvar och tränger ner i golvet. Vi har redan haft tillräckligt med vattenskador tycker jag.

Det behövs mer regn, mycket mer regn. Det har inte alls regnat mycket i vinter. Fr.o.m. maj månad och fram till oktober regnar det inte mer än någon enstaka liten regnskur så det gäller att det kommer tillräckligt med nederbörd nu, annars blir det vattenbrist i sommar. Så förhoppningsvis får vi lite regnrusk de närmaste veckorna så vi kan njuta av sommarens värme utan problem i sommar.

2 kommentarer:

Thérèse sa...

När jag gick upp i morse var det frost på marken men sen har vi faktikst haft en jättefin solig och med stockholmska mått varm dag här

Nejma sa...

Visst är det rätt märkligt hur vädret är numera? Här har det varit mulet och tråkigt väder hela dagen. Jag hoppas att våren håller i sej i Stockholm, det börjar ju bli dags för vår hos er nu.

/Nejma