torsdag, mars 22, 2007

Lovdagar = slappardagar?

Barnen har lov den här veckan så jag har minimalt med datatid. Antingen är vi inte hemma öht eller så lägger barnen beslag på datorn - och med all rätt, för det är egentligen deras dator. *s*

I vanliga fall på loven gör vi inte många knop. Bara att få med dom till bageriet brukar vara en pärs, för helst av allt vill dom ligga på filtar på vadagrumsgolvet och se på TV hela dagarna. Och det är ju helt okey,några dagar i alla fall. Men efter några dagar klättrar vi alla på väggarna, för våra rutiner går åt skogen och till slut orkar ingen av oss göra någonting. Men det här lovet tycker jag att vi varit rätt duktiga. Vi har kört med varannandags aktiviteter. En utflykt och en vilodag och så en ny utflykt... I söndags var vi i Zarqa, i måndags hemma och slappade. I tisdags var vi iof också hemma för då hade G feber och började må illa när vi nästan var klara för att ge oss iväg till taxin, så då fick vi ändra våra planer. Istället kom deras kompis hit och lekte så dom hade en rolig dag i alla fall. I går var vi i Ceuta, idag var vi hemma. Vi ska på utflykt i morgon med, men vi har ännu inte bestämt vart så det bestämmer vi i morgon bitti. Vi har en hel del utflyktsmål att välja mellan. Det känns faktiskt skönt att ha GJORT nått det här lovet.

Hur gör ni när era barn är lediga från skolan? Eller hur gör ni när ni är lediga från jobbet/skolan? Slappa dagarna i ända eller en massa aktiviteter? Hur ser era drömsemestrar ut?

4 kommentarer:

Karlavagnen sa...

Har inga barn, bara en brorson.
Men tycker det laater sunt att du bejakar barnens behov av att just slappa. Kidsen idag har saa mycket paa g att de inte verkar tillaatas att goera just INGENTING. Har varit med om bekantas barn som inte VET hur man goer med en ledig stund/dag som inte aer planerad in i minsta detalj. Det aer lite skraemmande tycker jag. Saa laat du dina barn ha en slappedag emellanaat. De umgaas ju aeven om de glor paa t ex tv i samma rum. Du har en bra blogg saa jag hoppas att du fortsaetter!

yasmine sa...

Sonen går ju på dagis så det blir inte så många lovdagar för honom. Förutom under helgdagar och ett par veckor på sommaren. För övrigt brukar vi vara bara hemma och ta det lungt. Inte göra något speciellt. Träffa familjen, kompisar...ja, sånt som vi inte hinner kanske vanliga dagar. Angående aktiviteter så känns det som att det finns inte så mycket att göra här i Sverige med en tre årig. Fast jag får nog erkänna att jag är lite fantasilös också.
På sommaren är det lättare, då är det varmt och skönt (om det regnar inte) så då kan vi åtminstone vara ute mera. Förra sommaren åkte vi bl a till Kolmården. Det var kul för alla.

Anna Malaga sa...

Vi brukar ocksâ kombinera utflykter och slappardagar. Men vi gâr ut varje dag, för D har mycket spring i benen ;-)
Men jag vill gärna slippa det där "skynda dig, vi mâste iväg.." pâ morgnarna. Det har vi varje skoladag, sâ pâ helgerna och loven kan han ta det lugnt och leka, rita och titta pâ TV. Vi gât ut pâ eftermiddagarna istället.
Min drömsemester? Sverige ;-) Fast bara pâ sommaren.

Pumans dotter sa...

Huvudsaken med lediga dagar är för mig att slippa stressen, vilket inte betyder att jag inte gör något men att jag får göra det "i min egen takt". Prioriterar så gott det går, ibland vill jag för mycket.

Drömsemestern kan se ut på många olika sätt, men helst på resande fot på något trevligt ställe. Inte för att jag inte trivs hemma, det är skönt också framför allt första semesterveckan tills man har "coolat ner sig" och vill ha lite omväxling.