onsdag, mars 07, 2007

Nyfiken...

Jag har länge gått och funderat på vilka ni är ni som läser här. Det skulle vara jätteroligt att få veta lite mer om er, veta vad ni är intresserade av och hur ni har hittat hit. På sista tiden är det många som hittar hit. Det var inte så länge sedan jag blev överlycklig om det någon enstaka gång kom 10 besökare på en dag, numera undrar jag om det blivit nått tekniskt fel om besöksvisaren står på under 60. Förväntningarna ändras rätt snabbt tydligen.

Det är visst fler än jag som klurat på samma saker, för jag har hittat liknande frågor hos Anna, Ulrica och Thérèse.

Så du som läser detta, oavsett om det är första gången du är här eller är stammis, lämna ett litet livstecken och berätta lite om dej själv. Gärna hur du hittade hit och vad du skulle vilja läsa om. Om du dessutom berättar vilken som är din favoriträtt, favoritdryck, önskesemester, fritidssysselsättningar och i vilket land du bor så får du pluspoäng i min bok. ;-)

27 kommentarer:

Victoria sa...

Ha ha! Jag är först, först, FÖRST!

Hrm...

Minns inte hur jag hittade hit, det var nog via Bloggportalen eller något liknande.
Jag tycker om att läsa om din vardag, det är alltid intressant!

Vad min favoriträtt är var värre, kanske något riktigt gott kött och potatisgratäng kanske...? Och massor av god sås!

Favoritdryck beror på humöret, cola är alltid gott, kall mjölk är smaskens men oftast är kallt, gott vatten det bästa.

Önskesemestern skulle nog tillbringas i Australien tror jag.

Mina favoritsysselsättningar är att sitta vid datorn och så gillar jag att pyssla med mina smycken.

Nu vet du vad jag är för en!
Kramar/Victoria

Anonym sa...

Hej, Andrea här. Jag har ju läst din blogg till och från i snart ett år.
Jag kommer inte ihåg hur jag hittade hit, förmodligen genom någon google-sökning på "Marocko"... Hmm favoritmat? Jag gillar arabisk mat, en enkel Kibbeh Nayyeh med bröd är favoriten just nu :D
Ljust öl och rött vin är festfavoriterna och till vardags blir det en hel del cola light...
Önskesemestern är Marocko och Tunisien.
Åsså bor jag i Göteborg/Schweden :D

Jag gillar att läsa om eran vardag i Marocko.
Kram Andrea

Anonym sa...

Hej, det är Yasmine. Jag har nu följt din blogg i några månader nu. Jag hittade hit genom google sökning när jag sökte lite info om Marocko.
Det är alltid intressant att läsa det du skriver om. Livet i ett annat land är annorlunda än i Sverige.

Jag tycker om ganska mycket. Gillar italiensk mat, marockansk mat och så klart choklad...älskar det verkligen. Som dryck får det nog bli coca och milkshake men annars tycker också om färskpressad juice med blandning av frukter.
Önskesemester är Dubai. Har länge velat åka dit och hoppas kunna göra det nån gång men också åka till Mecka för hajj.
På fritid så blir det träffa kompisar, blogg och läsa.
Just nu bor jag i Sverige men hoppas att flytta till Marocko inom snar framtid ;)))

Anonym sa...

Hej det är bara jag Lotta din gamle vän från förr!!!!
Jag hittade hit genom en slump.Sökte på ditt vanliga namn kom då till andra sidor där ditt namn förekom och sen plötsligt var jag här. Men det var inte förrän jag såg ett kort på en skadad tå som jag var säker på att det var du och det var för ca 1 år sedan. Är nu lite Nejma beroende varje dag kommer jag hit och smyger, kikar nyfiket på din vardag....
Min favorit rätt...hmm just nu är det nog hemgjorda falafel i bröd, sallad med hummus med mycke vitlök och citron.Sprite zero dricker jag helst.GOTLAND dit VILL jag igen.
Mina fritids sysselsättningar är att måla acryl eller olja spelar ingen roll bara det blir mycket färger...vilket land jag bor i jo i gamla svedala närmare bestämt i Västerås....bye från en blyg vän

Anonym sa...

Hej, jag o min familj pratade om att resa till Marocko förra vintern. Sökte på internet och hittade din hemsida, sen dess har jag följt din mysiga o intressanta blogg! (Vi kom dock aldrig till Marocko, men det kanske blir nån annan gång) Jag är en förskollärare med tre tonårsbarn som bor i västsverige.
Jag gillar att resa, se andra länder o kulturer. Hade jag haft mer tid o mer pengar skulle jag resa mycket mer...Nu blir det som mest en utlandsresa per år. Grekland är just nu favoritresmålet, men gillar också Spanien. Drömmer om att resa långt, till Sydamerika, till Mexico, till Kina, till Zanzibar....m.m, m.m. Men det kanske kommer i framtiden.

Jag tycker det är roligt att följa ditt liv i Marocko, det är alltid lika spännande att läsa vad du skriver.Och så är det så SKÖNT att läsa om hur det är att leva i ett annat klimat, jag avskyr verkligen vintern...

Ja, vad har jag för intressen, (förutom att planera framtida resor), jo jag gillar att läsa böcker, titta på film, umgås med familjen, pyssla i min lilla trädgård (längtar efter VÅREN!!!!)fotografera m.m

Kram o hälsningar från Ninni.

Dubbelörn sa...

Hejsan Nejma, här har du en gammal ny bekant ;) Hittade hit via dig...
Kikar nog dagligen in här hos dig... men du har inte ännu hittat tillbaka till mig...

Mat: Gillar all slags mat, gärna kryddstark "internationell" mat
Favoritdryckerna: är nog mineralvatten o vin
Önskesemestern: Går tillbaka till Kenya-safari i Masai Mara, Australien - snorkla vid Stora Barriärreven, Fiji - återse paradiset igen
Fritid: Husrenovering, promenader i skog o mark, internet
Bor numera på "rena rama landet" i Sörmland Svedala ;)

Anonym sa...

Jag minns inte hur jag hittade hit riktigt, via länk på någon annans blogg kan jag tänka mig. :) Jag gillar att läsa om hur det är att leva utomlands.

Favoriträtt är vegansk tacos och favoritdryck juice eller körsbärsvin.

Skulle helst åka på en jorden-runt resa alternativt rundresa i USA.

På fritiden läser jag mycket och lagar mat/bakar. Sysslar också en del med politik.

Bor än så länge kvar i Sverige. Närmare bestämt i Karlstad, men spenderar mycket tid i Göteborg där jag har vänner, familj och särbo.

Anonym sa...

Hej!

Jag tror att jag hittade hit från Nyttundersolen som länkar hit, men jag minns inte säkert. Har läst här ett par månader tror jag. Jag tycker det är roigt att få en inblick i ett land som jag inte vet så mycket om, och det är nyttigt att få ompröva sina förutfattade meningar ibland :-) Dessutom skriver du bra och medryckande!
Jag bor i Skåne och reser gärna till Frankrike som är mitt favoritland hittills... Annars gillar jag bäst att läsa, mycket och ofta :-)

Nejma sa...

Oj vad kul med så många kommentarer! Mer sånt! ;-) 7 kommentarer av 54 besökare känns väl kanske inte så överväldigande men man ska vara glad över det lilla. ;-) Jättekul att se att det finns flera modiga. Kram till er!

Victoria - Japp, du var först!!! GRATTIS! Guldstjärna till dej. :-) Australien skulle jag också vilja besöka, det finns så mycket att se & göra där. En kamelritt genom den australiensiska öknen har alltid stått högt på min önskelista. *s*

Andrea - Jag hoppas du kommer iväg hit till Marocko. Det är verkligen ett fascinerande land. Har man en gång fått Marocko i blodet är det svårt att riktigt resa härifrån, även fast man geografiskt kan befinna sej på en annan plats. Jag tar gärna emot receptet på Kibbeh Nayyeh, tack! *s*

Yasmine - Kul att se dej här igen! Har inte varit inne på din blog på några veckor nu )skäms på mej!), har du skrivit nått mer om din Marockoresa? Jag hoppas du kommer iväg på hajj, men det gör du säkert. Du verkar vara en tjej som fixar det du bestämt dej för. Mecka är en jättevacker stad! Min svägerska var där på hajj för några månader sedan.

Lotta - Min gamla favvokompis! Det var inte igår!!! Kul att se dej här! Vet du, varje gång jag ser "Shrek 1" tänker jag på dej - "Känner du Lotta, min vän?" "Hon som bor på Fiskmakargränd?" *s* Kn du inte koppla upp dej på MSN någon kväll så vi kan chatta en stund? Jag fattar fortfarande inte hur du kunde känna igen mej på mina fötter, det är ju knappt jag känner igenmina egna ens en gång... *asg* Stor kram till dej min gamla "kumpan".

Ninni - Jag hoppas ni kommer iväg till Marocko någon gång, det är verkligen ett mycket speciellt land. Zanzibar vill jag också resa till, det verkar vara en spännande plats med en tidvis läskig historia. Säg till om ni har plats över i resväskorna så smyger jag mej med. *s*

/Nejma

Linda sa...

Hihi, ja mig känner du ju.. jag kikar dock inte in så ofta, tyvärr, jag bananr mig själv för det... jag vill faktiskt läsa mer men hinenr inte. ska bättra mig.

det här med att ta reda på vilka somläser, det har jag försökt några ggr men faktiskt gett upp för folk är så förbenade slöa på att svara.. förlåt alla mina kära läsare om nu någon läser det här. :)
Jag har över 112 läsare per dag änså så kommer det knappt in en kommentar. intressant :)
Nåja.. de har det säkert som jag : inte tid att svara.

Men jagska bli bättre på att kika in här. Det är intressant att läsa om vad du skriver! Min favvo mat är couscous förresten... :)

kram!
/Brazilian Linda fast med annat inlogg.

Nejma sa...

Dubbelörnen - Åh nu skäms jag ju riktigt mycket! Jag har tittat in till dej någon gång men det där med att kommentera har det varit lite tunt med. Fy på mej! Lovar bot & bättring! En länk ska jag lägga upp till dej också så att jag med mitt teflonminne hittar tillbaka till dej.... Du, kan du inte värma upp privatplanet och komma förbi och hämta upp mej så åker vi till Austalien på fika? Visst skulle det väl va kul? Jag tror att vi skulle få gott kaffe och kanske kunde vi smugga in lite filmjölk också... *flinar* Megakram till dej vännen!!!

Therese - Välkommen hit! Är du vegan? Har du några roliga recept på rätter med baljväxter att locka mej med? Har lite idétorka nämligen... En jorden-runt-resaskulle jag inte heller tacka nej till. Jag hade en brevkompis i Karlstad en gång, fast det var länge sedan nu. Jag gillar Karlstadsdialekten, som han i "Hajk". *s*

Magdalena - Välkommen hit! Kul att lära känna dej lite grann. Har du något bra boktips kanske? Att ompröva sina förutfattade meningar är alltid bra. :-)

/Nejma

Nejma sa...

Heeeej Linda!

Ja, dej känner jag ju redan men det är kul att se ett litet livstecken från dej här ändå. Jag är inne hos dej i princip varje dag, så jag är en av dom 112 som inte skriver så ofta, fast en och annan kommentar har det ju blivit. Men jag ska försöka kommentera oftare, promise! För det är ju lite det som är själva grejen med att blogga, man skriver ju inte bara för att bli läst utan även för att få feedback. Är det Ok om jag lägger en länk till din hälsoblog nu? Påminn mej om url:en bara, jag lider ju av gravt teflonminne som du vet... ;-) Brukar hitta dit via dej...

/Nejma

Anna Malaga sa...

Hej Nejma, som du vet är jag stammis här och kommenterar ocksâ ibland :-) Har lärt mig mycket om Marocko av att läsa här.

Anonym sa...

Hej!
Gabriella här..
Skrev nån gång i din gamla g-bok.
Följer dig(sedan länge) och tycker att det är spännande med ditt nya liv och beundrar din styrka.
Har rest en hel del men har inte varit i Marocco.
Så efter att ha följt dig nu så har jag blivit sugen som tusan..
Måste bli bättre på att kommentera bara...tycker faktiskt bättre om en "riktig"gästbok.
Har ingen egen sida men det kanske kommer någon gång framöver.
Ha det bra och se till att du inte blåser bort i blåsten!
Gabriella

Anonym sa...

Hejhej
Jätteroligt att läsa!!
Hälsningar frà Frankrike
Christine (CuP)

Thérèse sa...

Jag är också stammis här men jag har varit lite dålig på att kommentera på sistone. Jag läser alltid allt.

Ja du vet nog en del om mig. Jag bor i Sverige , gillar asiatisk vegetarisk mat gärna kryddstark från läner som Indien , Kina , Vietnam , Thaiand mm. Dricker gärna kolsyrat vatten , te , rött vin eller tinto de verano
På fritiden läser jag mycket, umgås med mina barn och vill gärna komma igång med yoga igen.

Önskesemester variear men spännande länder jag vill besöka är Indien , Vietnam , Indonesien , Tanzania , Mocambique , Cuba , Colombia , Peru, Argentina så alltid Frankrike , Spanien och Italien förstås
Ja det finns säkert en hel drös länder om jag tänker eftr

Anonym sa...

Hej,

Jag hittade hit via en länk hos en annan sida.

Själv är jag en sk medföljande som lämnat Sverige till förmån för Nederländerna.

Favroriträtten är nog renkött i alla möjliga former och palt (jag kommer från övre Norrland).

Favortitdrycker är vatten och rödvin.

Önskesemster är nog en trevlig ö i Asien.

Anonym sa...

Hej!
Hittade hit genom nyttundersolen. Tycker det är intressant att läsa din blog eftersom jag aldrig varit i Marocko och tycker det ligger så nära. Jag bor på andra sidan vattnet, i Andalusiens huvudstad. Här trivs jag så bra att jag undrar om jag någonsin kommer att resa mer, förutom ner till havet!, och i så fall får jag nöja mig med att läsa din trevliga blog och titta på dina fina foton! Tack för en trevlig blog!!

Pumita sa...

Vill allra först tacka dig för en välskriven trevlig blogg! Jag tror att jag hittade till dig via Bloggportalen... eller så var det via Thérèse eller Anna i Malaga. Minns inte riktigt, det var rätt länge sedan. Jag är intresserad av språk och andra kulturer och älskar att resa. Jag har varit på några önskesemestrar i Latinamerika (bloggar om dem) men jag hoppas göra många resor till, gärna också till Marocko. Marrakesh verkar fascinerande.

När jag har tid över bloggar jag, pluggar eller läser för mitt höga nöjes skull, älskar musik och går på bio. Trivs också ute i friska luften och en solig dag som idag är perfekt för en långpromenad. Favoriträtt? Oj, det var svårt, men jag älskar lax i alla former och avokado. Favoritdrinken är mojito eller caliguay, men dricker inte alkohol speciellt ofta, utan det blir oftast vatten till mat. Kaffe (café con leche) är förstås en last jag har… ;D

Vore intressant om du skrev om islam, din syn på hur det är att leva i Marocko som en svenska med en protestantisk bakgrund som jag antar att du har… om/hur din bakgrund påverkar ditt vardagsliv (fördelar och nackdelar), om du skulle kunna tänka dig att konvertera osv.

Nejma sa...

AnnaMA - Hej hej!

Gabriella - Nu finns det en "riktig" gästbok på hemsidan igen! Visserligen bara på EFIT-delen än så länge, men om folk börjar skriva där så lägger jag nog ut länken på ett lite synligae ställe. Blev sååååååå trött på all spam i den gamla! Marocko är verkligen värt ett besök. Jag ska lägga upp lite mer foton p hemsidan sedan och en färdig "rutt". :-)

CuP:en - Heeeej vännen! Kul att se dej här! Stor kram!

Thérèse - Halloj! Kul att se dej. Vi får nog ta varann i hand på det där med att kommentera men du, det är ju ändå bättre att kommentera ibland än att inte kommentera alls. :-) Du, ska vi sätta igång med någon sorts yogautmaning du och jag, så vi drar igång varandra? Jag BEHÖVER verkligen komma igång med yogan igen!

/Nejma

Nejma sa...

Sussi - Hej och välkommen hit! Nederländerna är väl ett spännande land? Likt Sverige men ändå inte... När jag var liten hade jag en bästis vars mamma kom därifrån och jag tyckte att allt hon berättade lät väldigt exotiskt. :-)

Anonym - Åh, Sevilla är verkligen ingen dum plats att bo på! Jag har bara tillbringat 2 dagar där än så länge (den ena var på Expo´92), så jag har god lust att åka tillbaka och verkligen upptäcka staden. Har du några tips på vad man "måste" göra när man är där?

Pumans dotter - Tack!! Jag hoppas du kan komma till Marocko någon gång, jag tror du skulle trivas här! Jag ska fundera på ett inlägg om religion, men det blir inte ikväll. :-) Det kan nog bli ett rätt långt inlägg, för vi är en multireligiös familj också. På tal om inlägg, vet du nått om månadens tema? Religion (eller brist på religion) skulle kanske kunna vara ett ämne?

/Nejma

Anonym sa...

Sara här i Goteborg Sweden.....
Hittade hit både jag och min sambo när vi var på sitt håll googlar om marocko. Underbart är det att läsa och längta efter. Jag tittar i kanske en gång i månaden och sträck läser det är min grej.
Älskar att äta en god marka kyckling potatis och ärtor. Nästa resa blir bröllopsresa/semester till MAROCKO!!!!!!

Shadow sa...

Har varit här ganska länge, både i denna skepnad och tidigare i en annan. Läser med jämna mellanrum, men kommenterar tyvärr sällan. Ska bli bättring på det!

Anonym sa...

Jag läser lite då och då. Tycker det är intressant att läsa om landet, och vackert med alla färger :)

Hittade hit via Brazilian Linda!

Anonym sa...

Hej jag heter Marianne
Hittade hit via någon annans blogg.
Det är kul att följa någon annans vardagsbestyr och speciellt roligt om dom som du bor i ett annat land.
Favoriträtt hmmm jag gillar det mesta. Pasta i olika varianter. Kyckling mm. Det enda jag inte äter är lever. Till vardags dricker jag mest vatten och till helgen blir det rött vin. Just nu är mitt favoritresmål Cypern. Thailand ska det väl bli framöver. Förutom att resa gillar jag att läsa och att laga mat. Jag bor i Sverige

Anonym sa...

Hejsan
Jag läser med i jämna mellanrum allt är så intressant på din sida
och du är en fantastisk författare
lycka till med allt
kram Nanna som beundrar dig!

casinospel sa...

Önskesemester är Dubai. Har länge velat åka dit och hoppas kunna göra det nån gång men också åka till Mecka för hajj.
Trivs också ute i friska luften och en solig dag som idag är perfekt för en långpromenad.