söndag, april 01, 2007

Ovant med grannar

Vi bor i en lägenhet i ett flerfamiljshus. I vår port är det bara vi som bor här året runt, de andra familjerna har sitt vanliga boende på andra håll. En av familjerna kommer bara hit på sommaren och någon enstaka dag då och då. Nu har alla marockanska skolbarn lov, så det är helt plötsligt fullt med folk i trappuppgången, för alla familjerna är på plats. Det känns rätt ovanligt med så mycket liv och rörelse i huset, för det var ett bra tag sedan sist. Jag har vant mej vid att kunna låta barnen spela boll i trapphuset och ha trappen full med pryttlar som inte riktigt får plats här inne. Nu är det slut med det, åtminstone i en vecka eller så....

Vi får väl se om jag kommer att vakna med ett ryck i natt i tron att det rör sej inbrottstjuvar i trappen, när det bara är grannarna som pratar i sin lägenhet.... Det är ganska lyhört och dessutom envisas dom med att ha öppna fönster så ibland känns det som man har dom sittandes på sängkanten när dom sätter igång och diskuterar nått.

Egentligen är det bara trevligt att ha lite mer liv & rörelse här, men samtidigt är det lite jobbigt för vi har så totalt olika dygnsrytm. Dom har ju semester och stiger sällan upp innan kl 11 medan vi har skola och är uppe innan 6. På kvällen är dom i sitt esse och medan dom äter mellanmål borstar mina barn tänderna och gör sej iordning för att gå och sova. Så det är som bäddat för kulturkrockar och språkförbistringar... Men med lite god vilja från allas sida så brukar det gå bra.

Inga kommentarer: