onsdag, maj 23, 2007

Databyte

Jag har tröttnat på vår stationära dator. Den är så vansinnigt seg!!!!! Jag har plockat fram min bärbara som legat och vilat i några månader pga att den trasslade och vi köpte den stationära istället. Tanken var att jag skulle fixa iordning den bärbara till mej när den kom tillbaka från verkstan och så skulle barnen ha den stationära. Nu blev det inte riktigt så, för jag gillade inte programmen dom installerade på den bärbara så jag körde med den andra istället. Men häromdagen tog jag mej i kragen, formaterade om den bärbara och la in operativsystemet på nytt. Nu har jag hållit på och fixat med den sedan dess så numera surfar jag bärbart och med Firefox. Det känns lite ovant att sitta med svenskt tangentbord igen, men det är himla skönt att kunna bulla upp med kuddar på vardagsrumsgolvet och sitta här och surfa, speciellt nu när jag är hängig.I morgon hoppas jag få över alla foton och andra viktiga filer från den stationära. Sedan ska jag hårdrensa på den och se o jag kan återställa den på nått sätt.

Det som trasslat till det på den stationära är några av barnens dataspel. Dom är tydligen inte gjorda för XP och visserligen funkar dom men dom segar till datorn rejält.Värst är spelen från Woodie. Inte går det att avinstallera dom heller! *morr* Dom ska åka i malpåsen direkt tror jag, för inte tänker jag installera om dom inte! Fast skulle någon ha en dator med ett annat operativsystem så skulle jag gärna ge bort dom, för spelen är det inget fel på i sej. Dom funkar bara inte med XP. Så har någon en dator till barnen med ett gammalt operativsystem och vill ha några bra barnspel, hör av dej! Hellre att dom kommer till nytta någon annanstan ärn att dom hamnar i soporna.

Min bärbara är betydligt snabbare än den stationära. Min pappa hade skickat en hel del foton till mej. Det tog längre att ladda ner 2 foton på den stationära än det tog att ladda ner 25 foton på den bärbara. Nu är det riktigt roligt att jobba med datorn igen!

Jag har ännu inte fått upp Månadens Kedjeinlägg. Jag hoppas skriva det i morgon. Just nu står överflyttning av program och filer högst upp på prioriteringslistan.

4 kommentarer:

nina sa...

Visst är det fantastiskt med bärbar! Vi har fixat trådlöst internet nu också, så jag skuttar också runt med datorn från vardagsrummet till sängen till golvet till utomhus... Vardagslyx!

nawiie sa...

Hallådär. Hittade din blogg via http://minnamarie.blogg.se. Jag kommer själv från Marocko så det ska bli spännande att följa din blogg :)

SweFlo sa...

Samma som Nina här ovan sa! Jag växlar mellan den bärbara och den stationära. Eftersom jag jobabr hemma blir det mest jobb på den stationära och kul på den bärbara... Fast båda är nya och funkar super, så det finns ju ingen preferens där. Gillar dock den sttaionäras nummertangenter till höger och musen. Är mycket insnöad på dem...

Per-Ola sa...

Neja,
Visst var du med pa var Grrrringo lista for nagra ar sedan (just nar du var pa vag att flytta)?

Verkar ju som om du "kommit pa plats" och trivs i detta underbara land (detta?, jag har inte varit i Maroc sen 1992...).

Har du problem med att avinstallera program, och aven kanske att halla rent pa en PC i allmanhet, sa ladda ner ett program som heter Ccleaner (Crapcleaner) fran just www.ccleaner.com

Gratis och funkar forvanansvart bra.

Annars, har du tid, sa gor en total ominstallation av Win XP pa din desktop. Latt om du bara har tillgang till alla drivrutiner via natet.