onsdag, maj 23, 2007

Förkyld

I morse vaknade jag med en fruktansvärd värk i halsen och sedan har det bara rullat på - svullna och ömma ögon, snorig, nyser konstant, kli i näsan, ont i hela kroppen.... Jag har visst åkt på en ordentlig förkylning.

Barnen var pigga som lärkor igår men har också vaknat ordentligt förkylda. Så vi måste ha blivit kalla i går när vi var ute på lunch eller så är det nått skrutt som fanns i luften när det var sånt oväder i måndags kväll. Det var nog det värsta ovädret vi upplevt här, hitills. Det spöregnade i flera timmar, det åskade så väggarna skakade och det blixtrade så himlen var alldeles upplyst. Det var läskigt att vara mitt i ett sådant oväder. Jag packade en liten nödväska, ifall att vi skulle ha behövt ta skydd någon annanstans. Nu behövde vi inte det och troligtvis lär vi aldrig behöva det heller, men efter att ha läst på FLY Ladys sida i flera år om olika naturkatastrofer som drabbat folk så har jag lärt mej att den som är förberedd klarar sej bäst OM nått skulle hända.

B kräktes i morse så han ville inte ha någon frukost. Men till skolan skulle han! Jag hade tänkt han skulle vara hemma idag, ifall att men det ville han inte alls höra talas om. Han älskar verkligen skolan! Och inte blev det sämre av att vi var och pratade med hans SO-lärare igår. Det är samtidigt skolans rektor, så hans ord är liksom lag på skolan. Och han berömde B så det stod härliga till! Jag tror B växte flera decimeter av så mycket beröm. Men det är han värd, för han jobbar verkligen jättehårt. Nått jag gillar med deras skola är att det inte finns nått "tak" på hur mycket en elev får lära sej och att ligga före och plugga extra ses som nått positivt. Det är "fint" att vara plugghäst.

G gick här och muttrade i morse. "Jag vill också kräkas, för då får jag vara hemma idag och kan leka med mina Action Man hela dagen" gick han och muttrade. Men nä, han kräktes inte och inte hade han feber heller så han fick gå till skolan idag med. Gissa om han längtar till sommarlovet?

G:s arabiskalärare hade mycket beröm till honom med. G har blivit bättre på att läsa på arabiska. Det är inte så att han läser helt flytande ännu och han blandar fortfarande ihop en massa bokstäver, men numera är det fler som sitter och det gör att han inte fastnar vid varje stavelse. Dessutom, om han får chansen att läsa samma text två gånger så blir det väldigt bra andra gågen för han memorerar ljuden. Enligt läraren ligger G nu på 6,5 i betyg i jämförelse med 4,5 i mars. Om vi bara kan få honom till 7 innan det är dags för slutbetygen skulle jag vara överlycklig. Inte för min skull, utan för att underlätta för G inför 3:an. Den arabiskaläraren dom får då är tydligen jättesträng och krävande och delar in barnen i 2 grupper -dom som kan/vill och dom som inte kan. Dom som hamnar i "inte kan-gruppen" får sitta och rita på lektionerna och efter 1 år i den gruppen har dom halkat efter så mycket att dom knappast har någon chans att hinna ikapp sina klasskompisar inför 5:an och nytt lärarbyte. Jag vill INTE att G hamnar i den gruppen!

Nu har jag sovit i 1½ timme så nu ska jag försöka få nått gjort här hemma idag. Och jag som verkligen har hur mycket jobb som helst just nu, men absolut ingen ork till nått.... Det blir nog en "light" dag idag.På fredag har jag möte på jobbet (rätt viktigt) och på lördag har jag kurs (jätteviktigt) så tills dess måste jag ha hunnit klart med en del av det jag låter släpa efter idag. Jag hoppas jag kan jobba med dubbel hastighet i morgon.

2 kommentarer:

Pumita sa...

Usch då, det lät inte kul! Krya på dig! :)

nina sa...

Usch, stackars! Hoppas du blir bättre snart!