måndag, juni 25, 2007

28 grader inomhus...

Det är vad termometern i hallen visade alldeles nyss, kl 22. Hallen är vårt svalaste rum, för det drar alltid in lite sval luft från trappuppgången och kyler ner hallen. Jag har storstädning, det är ju måndag! Måndagar är FLY Ladys städdagar. Det är VARMT inomhus! Utomhus blåser det åtminstone lite så det är nog rätt skönt ute just nu, när solen har gått ner och nattfukten har kommit. Att dra runt med dammsugaren och moppa golven, flytta på möbler och plocka grejer från golven är inte speciellt roligt så här års. Men nödvändigt! Köket har invaderats av MYROR! Så nu är det totalsanering som gäller. Jag ska städa igenom hela lägenheten nu ikväll och när köket är myrfritt och svabbat med klorin ska spreyflaskan fram och så ska alla hörn och springor sprutas med insektsmedel. Det luktar inte speciellt gott men vad gör man? Till i morgon har stanken försvunnit och förhoppningsvs dröjer det sedan ett bra tag innan krypen är tillbaka. Jag ser fram emot att bygga om köket, så jag slipper alla hål i väggarna där myrorna kryper in.

I morgon kommer en av mina bästisar hit. Jag ska upp till Ceuta och hämta henne i hamnen. Det ska bli så KUL!!!! Det kommer att bli massvis av tjejsnack, utflykter och fika. Så jag kommer troligtvis inte att uppdatera här förrän på fredag kväll eller lördag FM. Men sedan är jag tillbaka med full styrka igen!

5 kommentarer:

tmw sa...

Tack för en bra blogg!

Du får gärna lägga in blogglänkarna du hade tidigare. Saknar att kunna klicka mig vidare till dem från din sida. Har nämligen inte sparat länkarna på nåt annat sätt :-)

Jove sa...

Hur tar man sig billigast (& enklast) till Marocko från Málaga? de flesta bussresor verkar ligga på cirka 1000kr.. kommer man inte undan billigare? Vill dit när jag åker till Fuengirola, nämligen. :)

vickan sa...

Hej, på tal om myror, har inte sett några nya kort på din ny renoverade kök. Trevlig sommar, är jätte avundsjuk på värmen här i england har nu nu regnat i 10 dagar och ska regna 10 dagar till.... Vickan

Nejma sa...

tmw - Länkarna kommer att komma tillbaka! Bara jag får tid att leta upp dom själv igen. *s* Dom försvann när jag bytte mall för bloggen, tyvärr. Så bara jag får tid ska jag leta upp dom igen.

Jove - Oj, var har du kollat dom priserna? Det kan väl inte vara en enkelresa du kollat på? Jag har en kompis här just nu och vi har precis kollat priser till hennes hemresa. Buss mellan Málaga och Algeciras går på runt 20 euro, sedan är det enklast att ta taxi från busstationen ner till hamnen och det går på ca 4 - 5 euro. Det går att gå mellan busstationen och hamnen men du får räkna med att det tar minst en kvart och så ska du känna till vägen så du inte virrar bort dej. Väl i hamnen ska du ta båten till Ceuta. Det finns 2 varianter, vanlig båt och snabbåt. Prismässigt är skillnaden inte speciellt stor och inte tidsmässigt heller, så ta den första bästa båt. Priset för båten är runt 30 euro. Så totalt går det på lite drygt 50 - 55 euro under högsäsong, lågsäsong blir det betydligt billigare. Tänk på att det blir billigare att köpa t/r-biljett och ha återresan öppen. Väl i Ceuta tar du taxi eller lokalbuss till gränsen och sedan är det kommunal taxi som gäller, dit du nu ska. Hör avdej när dina planer blivit lite mer konkreta så ska jag hjälpa dej med mer info!

Vickan - Mitt kök är fortfarande lika förskräckligt, fast nu med mer myror än någonsin förr. Det kan vara trevligt med inneboende ibland, men just dom där är lite jobbiga för dom blir bara fler och fler. Först i slutet av augusti ska vi bygga om köket. Då kommer fullständig rapport och min blog kommer att översvämmas av inte så fina ord om alla härliga marockanska hantverkare som slår ner väggen först och sedan frågar vad det är som är trasigt....

/Nejma

Jove sa...

Det finns sådana som ordnar turistresor från Fuengirola då man är borta ca 2 dagar.. och då ligger priset på cirka 100€. Verkar ju mkt billigare att ta sig dit själv, men är det svårt att hitta rätt?