lördag, juni 30, 2007

Hur håller man kontakten?

Ett problem dom flesta av oss som bor långt i från våra nära och kära har gemensamt är hur man håller kontakten. Några av oss har gott om pengar eller ett arbete som betalar telefonräkningen. Vi andra får nöja oss med brev, e-mail eller chat.

Jag är ett totalt chatfreak och har testat flera olika varianter, allt ifrån MIrc och ICQ till MSN Messenger och Skype. Min favorit är Skype, för kvaliteten är mycket bättre än med Messenger. Man kan välja mellan att chatta via tangentbordet (dvs skriva det man vill ha sagt) eller via mikrofon, så man kan prata som vanligt. Det enda som behövs är att båda parter har en internetuppkopplad dator och att båda har laddat ner gratisprogrammet Skype. Så här långt är det inga större skillnader mellan Skype och MSN Messenger. Men Skype ger dej dessutom möjligheten att ringa till personer som inte har dator, genom programmet SkypeOut. För att använda Skype Out köper man tid hos Skype och kan ringa till en vanlig fast eller mobiltelefon. Det blir bra mycket billigare än att använda den vanliga hemtelefonen eller mobilen, speciellt om man ringer till någon i ett annat land.

Ska du ut och resa i sommar? Tågluffa kanske? Eller öluffa runt Medelhavet? Eller drar du till Asien? Reser du jorden runt? Ring från Internetcafé till samma pris som det kostar att ringa lokalsamtal hemma. Kolla in Skype och ladda ner det gratis.

Klicka här för mer information om Skype och Skype Out och andra sätt att ringa gratis eller till lokaltaxa över hela världen

Inga kommentarer: