lördag, juni 30, 2007

Ny utmaning - Ordlös Onsdag

Det finns en amerikansk utmaning, kallat Wordless Wednesday. Det går ut på att den som vill lägger upp ett foto i sin blog och går sedan in på rätt inlägg på huvudbloggen och berättar att man lagt upp bilden och vilken adress den har. Sedan går dom som är nyfikna från huvudbloggen till bloggen med fotot och kommenterar. Det är ett kul sätt att visa upp foton och samtidigt få fler besökare och förhoppningsvis många trevliga kommentarer.

Det bästa med Wordless Wednesday är att man inte behöver anmäla sej i förtid utan man är med när man känner för det. Vem som helst är välkommen att delta. Det är bara på onsdagar som utmaningen gäller.

Nu har jag "lånat" idéen till våra svenska bloggar och kommer att köra den varje onsdag nu under sommaren till att börja med, så får vi se hur stor responsen blir. På onsdag kommer mitt foto att komma upp. Den som är intresserad av att delta i veckans utmaning lägger upp ett foto i sin blog UTAN att skriva någon text, annat än en länk tillbaka till Nejma i Marocko. Förklaringen (om det behövs någon) lägger man som första kommentar. Sedan går man tillbaka till min blog och skriver en kommentar under veckans foto med länken till ens eget foto. Blev det klart och tydligt?

Länken ni ska lägga upp antingen under eller ovanför ert foto är:
http://nejmaimarocko.blogspot.com/

Några frågor? Någon som vet redan nu att du vill vara med på onsdag?

10 kommentarer:

tolken sa...

Jamen det låter ju jättekul. Vi flyttar på onsdag men jag ska verkligen försöka.

barajagjohanna sa...

SJÄLVKLART vill jag vara med, det låter jätteroligt!

Nejma sa...

Toppen! Jag hoppas att fler nappar, för det här är verkligen JÄTTEKUL! Kolla igenom era foton och välj nått ni gillar. På onsdag kör vi! Jag kommer att logga in tidigt på morgonen för att lägga upp mitt foto och så fort ni lagt upp era foton kommer ni hit och lägger in länken i kommentarerna under fotot. Ok?

Ser fram emot att dra igång detta!

/Nejma

Haydee sa...

Hej!
Jag är gärna med! :)

Krokofanten sa...

En liten bild skall jag nog kunna fixa till... :)

Pumita sa...

Det låter kul! Jag hänger på. Frågan är bara var jag ska få foton ifrån... min kamera strejkar, men det kanske går att ordna.

Bim sa...

Är inte riktigt säker på att jag förstår vad du menar... Men jag kollar in hos dig i morgon och ser hur alla andra har gjort. Då förstår jag säkert.

Nejma sa...

Krokofanten - Kul! Ser framemot att kika in hos dej sedan och se vad du har hittat förbild.

Pumita - Aj då! Trasslande kameror är inte roliga att ha att göras med. Men du, det måste inte vara nya foton, du kan köra med gamla favoriter i repris, bara dom "talar för sej själva". En bild är mer värd än 1000 ord. :-)

Bim - Det är inte så svårt som det verkar. Du lägger upp ett foto du gillar på din blog, länkar tillbaka till mej på nått sätt. Sedan kommer du hit till mej och skriver i kommentarerna och ger adressen till din bild. Jag kommer att gå in flera ggr under dagen och uppdatera min lista med deltagare och kila förbi dej (och alla andra) och lämna en hälsning. Förrutom att det är jättekul att se vilka bilder varje deltagare lagt upp är det ett jättekul sätt att hitta nya bloggar man kanske missat fram tills dess.Och trevliga kommentarer kan man aldrig få för många av, eller hur?

/Nejma

viktoria sa...

JA! jag vill vara med! Ska ut och fota imorgon!

Junitjej sa...

Kul idé!