tisdag, juni 19, 2007

Strömabrottt!

Ni som följt min blog ett tag kommer kanske ihåg mina vattenläckor från i höstas? Vattnet är ok, än så länge i alla fall. Och skulle det trassla har jag numret till en rörmokare som kan komma och hjälpa mej.

Nu är det elinstallationen som trasslar. Det har varit lite väl många strömavbrott i min lägenhet på sista tiden, vissa dagar upp till 10 ggr/dag. Men då har det räckt med att man trycker på en knapp i hallen så funkar allt igen.

I morse klev jag upp 5.45 som vanligt. Jag går ut i köket och lägger in tvätt i maskinen, startar tvättmaskien och tar 3 steg i riktning mot hallen - när det helt plötsligt smäller till i elskåpet. En riktigt ordentlig smäll. Eller så kändes det bara så, för att det var så tyst överallt... Och ur mycket jag än tryckte på den gamla vanliga knappen i hallen kom inte elen tillbaka.

Min svåger och hans kompisar var här i helgen och fixade grejer i rummet på taket. Jag bad svågern säga till elkillen att han skulle kolla på mitt elskåp, för det kan inte vara normalt att ha så många elavbrott. "Kulch m'zien" (allt är bra) svarade han efter att ha kollat lite snabbt på elskåpet och 2 uttag. Så jag ringde så klart till svågern i morse, arg som ett bi, och bad honom skicka tillbka elkillen, för nu var allt då verkligen inte "m'zien". Han lovade ringa kompisen och se till så han kom hem till mej efter 15. Perfekt! Jag gick till jobbet och hoppades att elen skulle komma tillbaka av sej själv.

14.30 var barnen och jag hemma igenefter att ha stressat hem så vi skulle vara här innan elkillen. Av någon märklig anledning fick jag för mej att jag skulle ringa svågern för att höra om elkillen var på väg. Gissa vad han svarade? Att elkillen inte skulle komma och att svågern vetat om det sedan morgonen. Elkillen skulle komma i morgon eller övermorgon istället. *morr* Och varför kunde inte min svåger ta telefonen och ringa mej eller skicka ett SMS och berätta att det inte var någon elkille på väg? Ibland blir jag lite less på folk som inte tänker längre än dit näsan räcker, om ens så långt....

Barnen och jag rusade ut, för att leta rätt på en elkille. Var hittar man en elektriker i en liten stad som denna kl 14.30? Ingenstans! Dom är antingen på jobb eller hemma på lunch - och då jobbar dom inte igen förrän tidigast 16. Barnen och jag promenerade runt i kvarteret i stekande solsken och med kurrande magar för att höra oss för medgrannar, affärsägare och andra vi känner om dom kunde rekomendera någon elektriker. Alla var överens om en sak, A var den bäste. Så jag letade upp As syster och fick As nummer. Men han var ute på jobb och skulle komma tillbaka först senare. Jahapp, så jag behövde en Plan B. jag gick till Amendis, el- och vattenbolaget, och frågade om dom visste vad jag kunde göra. Jo då, det visste dom visst. Jag skulle ringa till servicenumret i Rabat och förklara problemet och sedan skulle dom skicka en teknker hem till mej för att kolla på installationen. Och nej, det skulle inte komma någon kille idag, utan först om en 2 - 3 dagar.... Japp, jag var glad som en lärka där jag sprang runt som en tätting i solskenet med 2 övertrötta och superhungriga barn i motvilligt släptåg. Klockan hade nu hunnit ticka iväg till 15.45.

Då ringer min mobil. Det är en kompis som står utanför min port för hennes son vill fråga min B om en läxgrej. Hon kom som en räddande ängel! Jag bad henne ringa elektrikern och hon förklarade problemet. Han lovade komma inom 15 min. och - kors i taket! - det gjorde han faktiskt!!!

Så mellan 16 - 18 hade jag en elektriker här som kollade varenda liten sladd i elskåpet, som höll mej totalt aktiverad med att släcka och tända lampor och springa upp och ner i trappor för att kolla att alla lampor funkar. Huvva! Veckans workout! Det visade sej att det bivit kortslutning i det svågerns klåpare till kompis installerat i helgen. Tack för det Televerket!

Summan av dagens happening - minst 4 nya gråa hårstrån, en hundralapp fattigare och en massa mat som måste åka i soporna. Och jag fick äta min lunchmacka först efter 19....

Jag är inte riktigt på humör att skriva månadens kedjeinlägg idag. Tar tag i det i morgon bitti istället.

Nedräkningen har börjat! Bara 3 skoldagar kvar nu.... B ska på utflykt i morgon och G ska på utflykt på torsdag. På fredag är det avslutningsfest på skolan på dagen och på kvällen är det avslutningsfest på jobbet.

Inga kommentarer: