torsdag, juni 14, 2007

Det rullar på....

Ojojoj, det har nog aldrig gått så här lång tid mellan mina uppdateringar tidigare. Jag är hemskt ledsen, men tiden räcker helt enkelt inte till just nu. :-( Bara en vecka kvar nu... Bara en vecka kvar nu..... Det är mitt mantra just nu.

Det är torsdag idag och idag måste jag ägna tid åt söndagens aktiviteter. Vi ska ha kalas!!!!! Barnen fyller ju år så dumt, B i juli och G i augusti och då är det väldigt svårt att ha några barnkalas. Alla barn är ju bortresta eller upptagna på ett eller annat sätt. Så vi har bestämt oss för att fira ett kalas i förtid, så dom åtminstone kan ha ett kalas. Här brukar man inte ordna födelsedagskalas, så det är inte bara att sticka ner till leksaksaffären och köpa en låda med partygrejer och så köpa en tårtbotten och fylla.... Nope, kalas här kräver lite mer planering och framför allt - jakt på roliga grejer.

Lokalen är fixad och vi slipper vara hemma. Hurra! Det var jag lite stressad över, för hur klämmer man in 14 vilda ungar i en minimal lägenhet? Så där föll en stor sten från mina axlar. Visserligen kommer vi att behöva skrubba en del innan kalaset och betydligt mer efteråt, men det är det värt! Bord och stolar finns på plats, liksom bestick och tallrikar. Men jag ska ändå försöka få tag på engångsgrejer, för jag har inte så stor lust att stå sent på kvällen och diska en massa. Själva lokalen är inte gjord för barnkalas, men med lite ballonger här och där och ett glatt humör ska det säkert gå bra. *s*

Jag har köpt 13 liter läsk - det borde räcka antar jag. *s* Det blir nästan 1 liter/barn. Och så har jag köpt liiite chips, kommer att behöva köpa mer känner jag. Sedan blir det marockanska grejer, som jag ska köpa på bageriet - boroka, petit pan au chocolat, palmeritas. Foton kommer! Så ni kan se vad gott det ser ut. *s* Tårtor vill dom ha också, så ikväll måste jag gå och prata med dom på stans finaste bageri/konditori för att beställa tårtorna. Kex och kakor borde jag nog köpa också.... Vill ju inte att dom stackars barnen ska gå från kalaset och vara hungriga. *s*

Vi ska ha fiskdamm så barnen får fiska en varsin godispåse. Det är nog ett helt nytt koncept i Marocko, så det borde bli poppis. Jag har inte hunnit tånka ut så mycket lekar ännu - HJÄLP! Är du duktig på att organisera barnkalas? Kan du komma med lite förslag på enkla lekar som funkar för barn mellan 5 - 11 år? Stolleken är given (ni vet, den där där man börjar meden stol mindre än det finns barn och så spelar man musik och den som är kvar sist vinner nått). Leka Filipin (en bricka/tallrik med russin och så går en iväg och dom andra bestämmer vilket russin som är Filipin och när den andra kommer tillbaka ska han äta russin tills han kommer till Fillipin) brukar också vara kul. Men fler lekar? Hur många lekar behöver man? Jag har tänkt att kalaset ska vara i 2 timmar ungefär. Marockanska barnkalas är rätt tråkiga - barnen sitter ner i soffan som små tända ljus tills dess att bordet är dukat. Då sitter dom som små tända ljus kring bordet i en lång, lång stund. Och sedan kommer födelsedagsbarnets mamma och delar ut tallrikar med en av varje kaka upplagt.Gillar man inte en sort så taskigt läge och om man gillar en speciell sort väldigt mycket får man ändå bara en av den. Om det inte är en extra snäll mamma förståss, som ger en en till kaka om man ber riktigt snällt. Marockanska barnkalas (dom jag varit på åtminstone) påminner mej lite om kafferepen i Pippi. Mina barn är alltså Pippi, för dom vet inte alls hur man beter sej på stela kalas.... Ett sånt kalas vill jag INTE ge mina barn!!!!

På fredag morgon jobbar jag igen. Nu har vi kommit till lektion 5 i kursen i hemsidessnickeri. Det går bra men mina elever har aldrig hållit på med sånt här förrut så det går väldigt långsamt. vi hinner aldrig klart med det jag planerar.... Jag vill ju så gärna att dom ska kunna snickra ihop en liten hemsida när dom är klara, om det nu även är världens lilla enklaste!

Fredag kväll är totalt dubbelbokad! Först har vi personalmöte mellan 17 - 19 och sedan blir det kurs i Första Hjälpen mellan 19 - 21. Huvva!!!! Det kommer att bli en lååååååång dag i morgon!

Lördag har jag relativt lite inplanerat. "Bara" ett besök på Arkeologiska museet i tetuán. Jag har länge velat gå dit men det har alltid kommit nått i vägen.Jag har hört att det är litet men väldigt fint, välskött och med intressanta föremål. Vi ska gå med guide så jag hoppas vi kan lära oss mycket nytt. Kameran ska givetvis med!!! Lördag kväll kommer givetvis att ägnas åt förberedelser inför kalaset.

Ja, det här blev nu lite om vad jag har att se fram emot de närmsta dagarna. Rätt fullspikat med andra ord. Men snart, snart är jag tillbaka här som vanligt igen. Tills dess, fortsätt lämna kommentarer. Det är så kul att komma förbi här och läsa vad ni skrivit, det ger mej mer energi att tuffa på frammåt i vild gallopp. *s* Och har ni förslag på ENKLA kalaslekar som inte kräver mycket rekvisita - tack på förhand!!!

2 kommentarer:

MariaD sa...

Trodde det var lugnare att leva i Marocko, än stressiga Sverige, men nu börjar jag att fundera *S*

Tråkigt att du inte uppdaterar så ofta, men livet är ju mer än att sitta framför datorn. Fast intressanta bloggar/ hemsidor hinner mman ju alltid besöka.

Grano de Café sa...

Kanske kan det fungera med att plocka äpplen ur hink med vatten med munnen. Alltid uppskattat i alla åldrar.