torsdag, augusti 23, 2007

Att bo i byggkaos

Hitills tycker jag att det gått riktigt bra att bo i byggkaoset. Och det är tack vare mina föräldrar! Dom är ju här på semester och bor i vårt lilla rum på taket. Barnen går upp till dom så fort dom vaknar och kommer ner bara för att hämta grejer och sova. Så den här veckan har varit rätt lindrig. Värre blir det nästa vecka när mina föräldrar åkt och barnen måste sysselsättas här. Men då flyttar barnen och jag upp på taket, åtminstone på dagtid. På så sätt slipper dom vara här och andas in allt damm. Nästa vecka blir dessutom mycket värre byggnadsmässigt för då ska dom ta bort fönstret som ska bli dörr och fixa ett dörrhål.

Rent praktiskt så diskar vi i badrummet på taket. Lagar enklare mat gör min mamma i rummet där uppe, tevatten kan vi också värma här nere och i nödfall laga enkel mat. Vi har dusch och toalett här nere plus toalett på taket. Så det är ändå rätt drägligt att bo här just nu, förrutom stressen att köpa allt material och komma överens om saker och ting. Planerna ändras hela tiden så det är knappast troligt att köket kommer att se ut som vi planerat från början. Jag hoppas bara att slutresultatet blir bra, så vi blir nöjda.

Nu har vi spis, spisplattor, fläkt och diskbänk stående i matrummet. Ikväll ska vi åka in till Tetuán och köpa kakel. På lördag kommer dom första fönstren. Så här händer det grejer!

5 kommentarer:

nawiie sa...

Spännande att se hur resultatet blir. jo, jag tänkte fråga. Hur kommunicerar du där, kan du prata maghribia? :P

Nejma sa...

Jag pratar tetuania hellre än bra men lyckas allt som oftast göra mej förstådd på ett eller annat sätt. Annars använder jag mej av spanska och som allra sista utväg franska. Teckenspråk brukar också funka rätt bra. *s*

/Nejma

nawiie sa...

Okej då förstår jag! Jag tycker faktistk det är rätt intressant att du valt att flytta till Marocko och bo där. Jag kommer ju själv därifrån och har en massa släktingar som vi hälsar på varje sommar, och det är sjukt kul. Människorna är mer sociala och öppna i Marocko om man jämför med Sverige. Sen så finns det ett annat kultur och familjeliv i Marocko som jag saknar så himla mycket här i Sverige. Jag pratar om den gemenskapen som jag alltid känner när jag är där nere. Det känns så tomt när man kommit tillbaks till Sverige efter att ha varit i Marocko.

Kent Filppu sa...

Det låter som en ordentlig ombyggnad som är på gång. Värre än ett stambyte hemma i Sverige. Men lycka till med allt.

Nejma sa...

Nawiie - Jag håller med dej. Men det är ju helt klart mer liv och rörelse på sommaren när vädret tillåter att man är ute och rör sej. På vintern blir det automatiskt mindre uteliv och därigenom mindre familjeliv med -var och en har oftast fullt upp med sitt eget. I alla fall är det så i min familj. När skolorna börjar hinner jag inte umgås så mycketmedfolk utan livet kretsar mest kring barnens skola.

Kent - Det som från början skulle bli en köksrenovering har helt plötsligt blivit en totalrenovering. Så jag tror nog att ett stambyte i Sverige är betydligt lindrigare än det här... Men men, det är bara att gilla läget.

/Nejma