tisdag, augusti 14, 2007

Avlastning

Idag har jag fått vila lite. Jätteskönt! Först fick jag sovmorgon och sov ända till kl 9. Superduperskönt, speciellt med tanke på att jag gått och lagt mej efter 2 natten innan och jag har flera veckors sömnbrist i bagaget. Dessutom fick jag sova lite siesta och jag sov nog i 1½ timme eller så.

Från början var det meningen att mina föräldrar skulle hyra en lägenhet i en annan del av Martil, för att kunna ha barnen hos sej när vi börjar bygga om här. Men när vi tittade på lägenheten tyckte dom inte om den. Den var ostädad och ofräsch och dessutom låg den på nedre botten, vilket mina föräldrar tyckte kändes lite otryggt. Så istället har dom flyttat in i ett rum vi har på taket. Det är inte speciellt stort men duger perfekt till att sova i och så. Barnen har tillbringat nästan hela dagen med mommo och moffa. Dom kan springa upp och ner som dom vill, det är ju i samma trapp.

Barnen är ÖVERLYCKLIGA! Dels är pappa här och så som grädde på moset, mommo och moffa. Kan det bli så mycket bättre än så här?

I morgon ska barnen med mommo och moffa till stranden. A (min man) ska passa på att gå och fixa med papprena till mitt uppehållstillstånd och jag ska en sväng till jobbet. Sedan ska jag nog kanske även hinna med att få lite egentid, kanske hinner jag göra nått kort. Jag håller förresten på att jobba på en blog där jag ska visa mina kort, men den är inte på långa vägar klar än. När den är redo för "vernisage" säger jag till här och lägger upp länken. Det ska bli skönt att ha lite tid bara för mej och mina intressen, även om det nu kanske bara blir en timme eller två. Jag är ju inte direkt bortskämd med egentid om man säger så. *s*

Köksrenoveringen kommer inte att dra igång förrän tidigast nästa vecka. A fick tag på muraren idag (han som förhoppningsvis ska hålla i bygget) och dom ska träffas på fredag. Fram tills dess ska vi åka och titta på kakel, vitvaror och annat vi kommer att behöva till bygget. Så sysslolösa kommer vi ju inte att vara.

Oj, nu är klockan över 2 på morgonen. Jag ska gå och slänga soporna och sedan väntar sängen. Diskhon är visserligen full med grejer men det får bli i morgon bitti. Nu är jag TRÖTT! Vi har gått på långpromenad nu på kvällen, vi gick säkert i 2 timmar. Dessutom åt vi en jättegod middag på en ny (och dyr!) restaurang. Det var en väldigt trevlig kväll.

5 kommentarer:

Lillie d'amour sa...

Hej gumman.
Kul att ha maken och föräldrarna närvarande och pâ taket! Vilken lyx.
Njut och ha det fint.
Kram J

Sofia sa...

Vad härligt det låter att få egentid när man inte är van vid det! Jag har ju massor av egentid, och vill ha lite mer av "icke-egentid", men jag får passa på att njuta gissar jag! :)
Förstår att killarna är överlyckliga över att ha både mamma, pappa, mormor och morfar på plats! Om de fick välja så skulle det väl alltid vara så gissar jag? (Själv så skulle jag inte alltid vilja ha mamma och pappa så nära, men inte heller så långt borta som du normalt har dem.)

Kramar, Sofia

Nässelblom & choklad sa...

Nilken mysig blogg du har. Jag brukar titta in ibland utan att skriva någon kommentar. Men nu tänkte jag skicka ett bidrag till ordlös onsdag, vill du ha länken här? http://nasselblomchoklad.blogspot.com/2007/08/ordls-onsdag-hos-nejma-i-marocko.html

barajagjohanna sa...

Gud, vad roligt att föräldrarna och mannen är på besök. Måste vara jättekul för barnen.

Har redan lagt upp mitt bidrag till ordlös onsdag (det är ju trots allt onsdag även om det är natt :)), du får gärna lägga in det när du gör iordning inlägget imorgon - eller så gör jag det när jag vaknar.

http://barajagjohanna.blogg.se/1187126217_ordls_onsdag.html

Nejma sa...

Lillie d'amour - Ja, det är verkligen jätteskönt att kunna släppa ansvaret för barnen ett tag.

Sofia - Egentid är ju en LYX för mej, så jag njuter för fullt just nu. Det är verkligen skönt att kunna släppa ansvaret för barnen ett tag och tänka på mej själv. Jag sover hur mycket som helst just nu känns det som, jag behöver ladda om mina batterier. Men nä, jag skulle nog inte vilja vara storfamilj hela livet men just nu funkar det väldigt bra och killarna är ÖVERLYCKLIGA! Jag hoppas att mina föräldrar får blodad tand och vågar sej på att komma hit fler gånger, när dom ser att det faktiskt inte är så illa som dom trodde förrut.

Nässelblom och Johanna - Förlåt att jag var sen med att lägga upp Ordlös Onsdag den här veckan. Vi har ätit middag på restaurang och kom hem nyss. Satte mej direkt med Ordlös Onsdag, så nu är den uppe.

/Nejma