lördag, augusti 25, 2007

Dag 8

Idag har varit en rörig och lite smått kaosartad dag. Först och främst för att mina föräldrar åkte i morse och vi blivit bortskämda med att ha dom i närheten. Dessutom kom muraren för sent (problem med trafiken) och A var tvungen att åka in till Tetuán för att hämta kaklet och blev borta i flera timmar. Sedan kom fönsterkillen och lämnade fönstren. Det var meningen att han skulle satt dit G:s fönster idag, men muraren hade inte tagit bort det gamla fönstret i tid, så fönsterkillen kunde inte göra nått. Han hade ett annat jobb här i stan, så han kunde inte sitta här och vänta på att muraren skulle ta bort fönstret och mura kanterna fina. Så just nu har vi ett hål i väggen i G:s rum. Luftkonditionering.... Tur nog så är det galler för fönstret så vi behöver inte vara oroliga för tjuvar, men däremot oroar jagmej lite för som förbenade fåglarna. Dom är ju inte ett dugg rädda och sk*ter överallt.... Har liksom ingen lust att hitta fågelsk*t i G:s säng....

Vi var bortbjudna på lunch. Killarna var lite smått hysteriska, för dom hade siktat in sej på att sitta hela dagen och glo på TV. Dom har ju inte haft tid att se på TV under tiden mina föräldrar varit här, så nu ville dom ta igen den "förlorade" TV-tiden. Men väl hemma hos våra vänner kom dom snabbt på andra tankar. Dom bor i ett stort tvåvåningshus och har en jättemysig trädgård med egen pool. Det gjorde susen! Det gick knappt att få upp dom ur vattnet. B kom upp först när han började bli blå om läpparna, G var kvar i vattnet tills det blev mörkt. Familjen vi var hos har en 5-årig son som är en riktigt liten vilde. Mamman är spanjorska född i brasilien och pappan är barndomskamrat till A, dom bor i Madrid. Dom hade också bjudit in A:s kusin med familj. Frun är marockanska från Ceuta och dom har en 10-årig dotter och en 18-månaders son. Barnen har verkligen haft jättekul! Som dom har plaskat och sprungit runt. G somnade som en klubbad säl när vi kom hem.

Stackars A fick åka hem tidigare, för mitt i maten ringde muraren och sa att elektrikern hade kommit. Han var hos oss i morse och skulle börja jobba på måndag. Men tydligen hade det blivit någon miss så nu stod han i vårt kök och tänkte sätta igång och jobba... Så A fick åka hem och prata med honom och låta honom börja sitt jobb. Jag vet inte vad han har gjort, annat än koppla bort elen i köket och balkongen så jag kan inte fota hur det ser ut just nu. Det är ju bäckmörkt både ute och inne. Jag får fota i morgon bitti istället.

I morgon är det söndag och som det ser ut just nu får vi en vilodag. Inga gubbar, inget som ska handlas, ingen stress... Men en sak är klar i alla fall, jag tänker STÄDA! Även om jag försöker hålla efter varje dag så blir det ändå damm överallt. Jag hoppas jag kan göra en lite ordentligare städning i morgon och få bort så mycketsom möjligt. Sedan när allt är klart ska jag betala en städerska så hon kommer hit och hjälper mej städa,för 4 händer städar bättre än två.

2 kommentarer:

Helena sa...

Trevlig blogg det här. Jag bor på Sicilien och det är lite samma stuk när det gäller hantverkare.. :o)

Här kommer ett litet tips till alla som planerar en resa till Marocco eller bara vill veta lite mer..
http://www.trivago.se/marocco-101
Här hittar man massor av information om resmål, hotell, restauranger och sevärdheter. Till många av "objekten" finns foton och recensioner som andra medlemmar har lagt till. Det är gratis att bli medlem och om man väljer att själv bidra med material får man betalt för det!

Ha en trevlig söndag!

Nejma sa...

Tack Helena! Och tack för länken! Det var ett ställe jag inte kände till. det finns en hel del fina foton och lite intressant info. Ska kolla in sajten lite mer en annan dag.

/Nejma