tisdag, augusti 28, 2007

Paris - drömmarnas huvudstad?

Paris är en stad många drömmer om att besöka. ... Möt våren i Paris är en typisk reklamslogan i modevärlden. Paris är ju modets okrönta drottning. Och kärlekens...

Konstigt nog har jag aldrig varit speciellt intresserad av Paris, jag har alltid känt mej mer dragen till London och det brittiska. Men på sista tiden har jag börjat ändra åsikt. Det verkar vara många bloggares favoritstad. Så jag vet inte.... Det vore kanske inte så dumt med en resa dit trots allt. *s* Enligt Wikipedia besöks staden årligen av över 30 miljoner utländska turister, vilket gör staden till världens populäraste resmål. 30 miljoner kan väl knappast ha fel? Jag litar på mina favoritbloggare, dom är bättre källor än all världens turistböcker.

Jag har tidigare skrivit om Cheaperthanhotels och deras prisvärda hotell. Dom har även hotell i Paris. Tillsammans med Hotelsenfrancais erbjuder dom Hôtels en Paris, som det så tjusigt heter på franska. *s* Där kan man även boka direkt på franska. Om man är 2 eller flera som bokar tillsammans (vem vill vara ensam i Paris? *s*) så får man ännu förmånligare priser. Som bäddat för en romantisk tripp till Kärlekens huvudstad, eller hur? Om plånboken är tunn eller om man känner någon som bor i Paris utkanter erbjuder dom även Parishotell utanför själva citykärnan.

Om jag någon gång kommer iväg till Paris skulle jag vilja se Eifeltornet (men inte åka upp i det! Jag har höjdskräck.), åka tunnelbanan, strosa i Montmartre, besöka Notre Dame och Sacré-Coeur, tillbringa en heldag på Louvren, fota på Champs-Élysées (Mika sjunger om den i en låt som inte finns med på hans skiva)... Och så skulle jag vilja tillbringa en massa tid på olika fik, äta nordafrikansk mat (har hört att det finns restauranger i Paris där maten är t.o.m. bättre än i Marocko), kolla på mimare, gå och dansa på nått av dom många nordafrikanska klubbarna (vem vet, Cheb Mami kanske sitter vid bordet intill, då svimmar jag garanterat), träffa kompisar... Det verkar som om det finns en hel del även för mej i Paris. *s* En vacker dag bloggar jag kanske från nått internetställe i Paris. Bli inte alltför förvånade om det händer.

4 kommentarer:

barajagjohanna sa...

Jag lovar, Paris är värt ett besök. Eller flera, helst. ;)

Själv har jag tänkt att göra mitt första besök i London i oktober. Ska komma ihåg att fråga dig om tips. (Eventuellt har jag också tänkt att förbättra min engelska i London under våren, men vi får se hur det blir, om allt känns rätt och så.)

Sofia sa...

Åh, Pariiiiis!!! Jag hade ju redan planerat in en resa dit för att hälsa på A när han flyttade dit... Bara det att han flyttade hem igen typ tre dagar senare. :)

Drömmen om Paris finns alltid kvar. Jag skulle gärna förlova mig där, men jag tror inte att det blir så. :) En förlovning i Tunisien går väl inte av för hackor den heller, och det finns det ju en stor möjlighet till! :D

Kramar, Sofia

Nejma sa...

BaraJagJohanna - London är en underbar stad! Du kommer att älska den. Kan ju inte jämföra med Paris eller New York för där har jag aldrig varit men alla jag känner som varit i London har fallit pladask för sta'n. Den har liksom ALLT! Jag skulle ine ha nått emot att förbättra min engelska i London så har du möjligheten - ta den!

Sofia - Jag ser fram emot förlovningen i Tunisien. *blinkar* Ni har säkert rätt alla Paristokiga, det är säkert bara jag som har nått slag av Frankrikefobi....

/Nejma

Monica sa...

Jag har varit tvâ gânger i London och tvâ i Paris, och jag röstar pâ......London! Helt klart faktiskt... Men, det stora vinnaren är ändâ New York, fast det kanske är bara för att jag just varit där. Vacker är inte NYC, men sà himla annorlunda...